Σας έχει τύχει ποτέ να ενθουσιαστείτε τόσο πολύ με ένα βιβλίο, ώστε αμέσως μόλις το διαβάσετε να το δώσετε σε ένα φίλο σας αναφωνώντας «Διάβασέ το, είναι φανταστικό!»; Έπειτα περιμένετε ανυπόμονα το εξίσου ενθουσιώδες τηλεφώνημα του φίλου σας. Αλλά εκείνος δεν σας τηλεφωνεί ποτέ!

   73a25939678a491379fcc48bc8dadd23

Έξι μήνες αργότερα, προσπαθώντας να ενημερωθείτε για την τύχη του βιβλίου σας, ανακαλύπτετε ότι: α) ο φίλος σας δεν το διάβασε ποτέ, β) ο φίλος σας έχει χάσει το βιβλίο. Το μάθημα σε αυτή την περίπτωση – το οποίο ισχύει τόσο για τις φιλικές συμβουλές όσο και για τα βιβλία – είναι το ακόλουθο: «Επειδή εσείς είστε έτοιμοι για κάποιες πληροφορίες, δεν σημαίνει ότι είναι και όλοι οι άλλοι».

Αν κάποιος δεν σας ζητάει μια πληροφορία, τότε συνήθως δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν!

Τι πρέπει να μάθω; Σκεφτείτε τη ζωή σας μέχρι αυτή τη στιγμή, και θα συνειδητοποιήσετε ότι οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τη ζωή σας – δάσκαλοι, ερωτικοί σύντροφοι, ακόμα και άγνωστοι μες στο αεροπλάνο – σας οδήγησαν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Θα θυμηθείτε κάποιο βιβλίο που τράβηξε την προσοχή σας στο ράφι του βιβλιοπωλείου και άλλαξε τον τρόπο σκέψης σας. Θα θυμηθείτε, ακόμα, «ατυχήματα» – απογοητεύσεις, αρρώστιες, αποτυχίες και οικονομικά προβλήματα που σας «ζύμωσαν», σας χάρισαν περισσότερη δύναμη και σας δίδαξαν τη συμπόνια. Θα συνειδητοποιήσετε ότι πολλές «συμφορές» αποτελούσαν μάλλον μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Μπορεί να νιώσετε ότι τα μαθήματα που έχετε πάρει διαδέχονταν το ένα το άλλο με μια απόλυτα λογική σειρά. Μπορεί να αποκτήσετε ξαφνικά την αίσθηση ότι κάθε γεγονός οδηγούσε στο επόμενο.

Το Σύμπαν είναι ένας υπομονετικός και επίμονος δάσκαλος. Αν αντιλαμβάνεστε τα μηνύματα, τότε η ζωή σας θα κυλήσει σχετικά ομαλά. Αν όμως, σας πάρει ο ύπνος στο τιμόνι…. Μπουμ! Θα προσελκύσετε μια πιο δραματική μαθησιακή εμπειρία – μια χρεοκοπία, ένα διαζύγιο, μια καρδιακή προσβολή.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ;

Συνήθως βρίσκονται… ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Και συχνά γνωρίζουμε συγκεκριμένα ποια είναι, αλλά ελπίζουμε ότι θα εξαφανιστούν!

Http://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Από το βιβλίο «άκου την ΚΑΡΔΙΑ σου» του ANDREW MATTHEWS – εκδ. διόπτρα