Να πηγαίνεις πάντα εκεί που θέλεις και όχι εκεί που σε πάνε και κυρίως εκεί που πρέπει.

Μην κάνεις τα όνειρα σου ανεμοστρόβιλο, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να ζαλίζεσαι και να ξεχνάς ή να χάνεις την διαδρομή. Δεν είναι εύκολο; Το ξέρω, αλλά κι εσύ δεν είσαι για τα εύκολα. Εσύ είσαι για τα μεγάλα, τα σπουδαία, εκείνα τα όμορφα που τα σκέφτεσαι δειλά και δεν τολμάς να τα πραγματοποιήσεις.

Περίμενε υπομονετικά την καταιγίδα να ξεθυμάνει και όσο διαρκεί αυτό, εσύ χάραξε την πορεία σου να είσαι έτοιμος. Μην βλαστημάς, γιατί συμβαίνει. Γίνεται έτσι, για να σου δώσει το χρόνο να προετοιμαστείς. Κοίτα το τέρμα του ονείρου σου, φαντάσου την διαδρομή και πλέξε τα θέλω σου πάνω στα πρέπει. Μην βιαστείς να πεις δεν μπορώ. Μπορείς…

Σταμάτα να ακούς την φωνή μέσα σου και άκουσε εμένα. Σφίξε τις γροθιές σου και τόλμησε. Εξάλλου τι έχεις να χάσεις. Την μίζερη και ανιαρή ζωή σου; Αυτή για την οποία έχεις πέσει και δεν τολμάς να σηκωθείς; Φοβάσαι μην χαραμίσεις την ζωή σου με ανώφελη προσπάθεια; Μα δεν ξέρεις καν πόση είναι. Δεν είναι κρίμα να την χαραμίζεις γεμίζοντας την κλεψύδρα της αδράνειας; Δεν είναι πιο όμορφο να κάτσεις, να σχεδιάσεις την ζωή που θέλεις και ονειρεύεσαι από το να κλαις για το χθες;

Αν μπορούσες να το αλλάξεις κι εγώ μαζί σου θα ήμουνα. Μα δεν μπορείς. Σπάσε τις αλυσίδες που σε κρατάνε και ξεκίνα να σχεδιάζεις εκεί που θέλεις να πας. Βάλε λίγο κέφι λίγο τραγούδι και μπόλικη τρέλα και ζήτησε για την ζωή σου το ακατόρθωτο.

Κοίταξε το φεγγάρι! Είναι τόσο μακριά κι όμως εσύ το βλέπεις τόσο κοντά. Δεν νιώθεις πολλές φορές, πως αν τεντώσεις το χέρι σου θα το πιάσεις; Έτσι λοιπόν είναι και η ζωή σου αν το θελήσεις.

Γιατί φιλαράκι μέχρι τώρα ζεις την ζωή που θέλησες. Αν σ’ αρέσει πάω πάσο. Αν όμως όχι, αντέδρασε. Άλματα πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις τον χρόνο που έχασες. Κοίτα την κλεψύδρα πόσο αδυσώπητα αδειάζει και τρέχα. Καλή πορεία φίλε μου και μην γυρίσεις ποτέ να κοιτάξεις πίσω….

Http://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Κείμενο του Γιώργου Ζελελίδη (συγγραφέας του βιβλίου «Το Μυστικό της αιώνιας ζωής)