Η ζωή τα περιλαμβάνει όλα. Μεγάλες αποφάσεις, δύσκολες επιλογές, δυσεπίλυτα διλήμματα, και σταυροδρόμια που κάθε δρόμος τους σε οδηγεί αλλού. Και εσύ καλείσαι να διαλέξεις…

Μπορεί να μετακομίζεις σε μια καινούρια πόλη, να φεύγεις για σπουδές, να παντρεύεσαι, να χωρίζεις, να παραιτείσαι ή να είσαι σε ένα από τα μεγάλα σταυροδρόμια της ζωής σου παίρνοντας αποφάσεις για μια πολύ μεγάλη αλλαγή ζωής…

Είναι απολύτως φυσιολογικό να είσαι ευάλωτος συναισθηματικά.

Θυμός, Θλίψη, άγχος, χαρά, ανυπομονησία, άγχος είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που μπορεί να ελλοχεύουν πίσω από μια μεγάλη απόφαση, πίσω από ένα χωρισμό, ένα γάμο, μία παραίτηση, μια μετακόμιση, μια αλλαγή τόπου κατοικίας, έναν τοκετό ή ότι άλλο. Δώσε στον εαυτό σου μερικές μέρες, και θέσε μια συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να αποτινάξεις από πάνω σου όλες τις περιττές σκέψεις και φοβίες.

Είναι ανθρώπινο να φοβάσαι.

Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται σε κάποια στιγμή της ζωής τους, όλοι οι άνθρωποι ακόμα και όσοι φαίνεται ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο ακόμα και αυτοί λυγίζουν… Eιδικά μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή ζωής…

Πολλές φορές σε πολύ κρίσιμες περιόδους της ζωής μας, όπου καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που θα διαφοροποιήσουν το μέλλον μας, μπορεί να νιώσουμε μοναξιά. Και όμως δεν είσαι μόνος σου. Έχεις αυτούς τους ανθρώπους που θα είναι πάντα κοντά σου. Τους δικούς σου ανθρώπους, δεν έχει σημασία πόσοι είναι, αλλά αυτοί είναι η ασπίδα σου, η γείωση σου, τα καύσιμα σου, και το λιμάνι όπου πάντα θα μπορείς να γυρνάς.

Είναι πολύ συνηθισμένο να θέλεις, να αναζητάς συμπαράσταση και να νιώθεις πως δεν την έχεις. Η αλήθεια είναι πως φέρεις ευθύνη για αυτό. Μάθε να ζητάς ακριβώς αυτό που θες, χωρίς ντροπές, χωρίς συστολές και κυρίως χωρίς να περιμένεις να μαντέψουν οι γύρω σου τις επιθυμίες σου.

Η ζωή εξ ορισμού βασίζεται στην αέναη εναλλαγή εικόνων, καταστάσεων προσώπων. Το να αφήσεις τη σιγουριά μιας παρούσας κατάστασης για να περάσεις στην επόμενη είναι σίγουρα μια δύσκολη και μακρά διαδικασία, που συμπεριλαμβάνει την αποδοχή αυτής της αλλαγής. Αποδέξου την λοιπόν, και υποδέξου την καινούρια εποχή με όλη σου τη θετική ενέργεια.

Απλά μάθε να έχεις λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή…

Ενημέρωση: Το Sxeseis-kai-sunaisthimata περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Http://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com – Σχέσεις και συναισθήματα

Πηγή: Κείμενο της Ευτυχίας Φράγκου