Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή θα είναι καλύτερη αφού παντρευτούμε, κάνουμε ένα μωρό και μετά ένα άλλο. Τότε είμαστε απογοητευμένοι που τα παιδιά δεν είναι αρκετά μεγάλα και θα είμαστε πιο ικανοποιημένοι όταν μεγαλώσουν.

Μετά από αυτό, είμαστε απογοητευμένοι που έχουμε έφηβους να αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα θα είμαστε χαρούμενοι όταν βγουν από αυτό το στάδιο. Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα ολοκληρωθεί όταν πάρουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο, μπορέσουμε να κάνουμε όμορφες διακοπές..

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να είσαι ευτυχισμένος από αυτή τη στιγμή. Αν όχι τώρα, πότε?

Η ζωή σας θα είναι πάντα γεμάτη προκλήσεις.

Είναι καλύτερο να το παραδεχτείς στον εαυτό σου και να αποφασίσεις να είσαι ευτυχισμένος ούτως ή άλλως.

Ένα απόσπασμα προέρχεται από τον Alfred D. Souza που είπε:

“Για πολύ καιρό μου φαινόταν ότι η ζωή επρόκειτο να ξεκινήσει – η πραγματική ζωή. Αλλά υπήρχε πάντα κάποιο εμπόδιο στο δρόμο, κάτι που έπρεπε να ξεπεραστεί πρώτα, κάποια ημιτελής δουλειά, χρόνος ακόμα για εξυπηρέτηση ή ένα χρέος να πληρωθεί. Τότε θα άρχιζε η ζωή. Επιτέλους κατάλαβα ότι αυτά τα εμπόδια ήταν η ζωή μου».

Αυτή η προοπτική με βοήθησε να δω ότι δεν υπάρχει τρόπος για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι ο τρόπος.

Λοιπόν, απολαύστε κάθε στιγμή που έχετε και εκτιμήστε την περισσότερο επειδή τη μοιραστήκατε με κάποιον ξεχωριστό, αρκετά ιδιαίτερο για να περάσετε το χρόνο σας… και να θυμάστε ότι ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν.

Σταμάτα λοιπόν να περιμένεις μέχρι να χάσεις δέκα κιλά, μέχρι να πάρεις δέκα κιλά, μέχρι να κάνεις παιδιά, μέχρι να φύγουν τα παιδιά σου από το σπίτι, μέχρι να ξεκινήσεις δουλειά, μέχρι να συνταξιοδοτηθείς, μέχρι να παντρευτείς, μέχρι να χωρίσεις, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής , μέχρι το πρωί της Κυριακής, μέχρι να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο ή σπίτι, μέχρι να εξοφληθεί το αυτοκίνητο ή το σπίτι σου, μέχρι την άνοιξη, μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι το χειμώνα, μέχρι να ανέβει το τραγούδι σου, μέχρι να πιεις ένα ποτό… εκεί δεν είναι καλύτερη στιγμή από αυτή τη στιγμή για να είσαι ευτυχισμένος.

Η ευτυχία είναι ταξίδι, όχι προορισμός.

Δούλεψε σαν να μην χρειάζεσαι χρήματα,

Αγάπησε σαν να μην έχεις πληγωθεί ποτέ,

Και χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς.

Πηγή