Αλίμονο σ’ αυτούς που σκότωσαν μέσα μας την αγάπη. Σ’ όλους αυτούς που αγαπούν μόνο με το μυαλό, την ψυχρή λογική και το χειρότερο, προσπαθούν να κάνουν και τους υπόλοιπους να τους μοιάσουν. Θεέ μου, πες μου, τι αξίζει σε όλους αυτούς τους φονιάδες που ρήμαξαν, ξεπούλησαν, σταύρωσαν, πρόδωσαν, σακάτεψαν, ασέλγησαν, δολοφόνησαν την αγάπη;

Είναι όλοι αυτοί οι γραφιάδες που υμνούν την αγάπη με κούφιες λέξεις, μιαν αγάπη δίχως έργα. Είμαστε και μεις οι ανόητοι που’ μαστε έτοιμοι να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα για χάρη της. Είναι όλοι αυτοί που έλεγαν πως θα’ ναι δίπλα μας και θα έκλειναν τις πληγές μας, μα πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός άνοιξαν κι άλλες και γκρεμοτσάκισαν στον Καιάδα την αγάπη μας.

Είμαστε και μεις οι ηλίθιοι που αγαπήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη απροϋπόθετα, κάνοντας τους χειμώνες να γίνουν καλοκαίρι. Είναι όλοι αυτοί που είπαν πως θα προσπαθήσουν για την αγάπη, μα δεν μπήκαν καν στον κόπο. Δεν της έδωσαν ούτε μια ευκαιρία, ούτε ήταν διατεθειμένοι να κουνήσουν το μικρό το δαχτυλάκι τους.

Είμαστε και μεις που ποτέ δε θα μάθουν τι ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε για την αγάπη μας. Είναι όλοι αυτοί που ήξεραν μόνο να μιλούν για προβλήματα, δυσκολίες, αδιέξοδα και εμπόδια, είμαστε κι εμείς που μιλούσαμε για λύσεις και προσπάθειες, για τα αδύνατα που θα κάναμε δυνατά. Είναι όλοι αυτοί που ξεστόμισαν το “μαζί” και όταν ήρθε ο καιρός να τ’ αποδείξουν είπαν ξεδιάντροπα πως άλλα εννοούσαν, πιστά αντίγραφα του Ιούδα που με ένα φιλί πρόδωσαν την Αγάπη.

Είμαστε και μεις που τα “σ αγαπώ” μας τα σφραγίσαμε με το αίμα της καρδιάς μας γράμμα προς γράμμα ως το τέλος. ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, όλοι εσείς, φονιάδες της αγάπης που τη σκοτώσατε πριν καν ξεφασκιωθεί, πριν κάνει τα πρώτα βήματά της. Πείτε μου ποιο δικαστήριο θα σας δικάσει και ποια τιμωρία σας αξίζει για το αποτρόπαιο έγκλημά σας να σκοτώνετε εν ψυχρώ την αγάπη στις ανθρώπινες ψυχές;

ΙΣΟΒΙΑ, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Πηγή: Ελένη Καρβουνάρη