Να θυμάστε ότι το συνειδητό και το υποσυνείδητο δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα αλλά δύο όψεις του ιδίου πράγματος.

 

Το συνειδητό είναι το λογικό σας μέρος. Είναι το μέρος του νου που επιλέγει. Για παράδειγμα, επιλέγετε τα βιβλία σας, το σπίτι σας, το σύντροφο της ζωής σας. Παίρνετε όλες τις αποφάσεις σας με το συνειδητό μέρος σας.

Από την άλλη, χωρίς καμιά συνειδητή επιλογή από μέρους σας, η καρδιά σας δουλεύει ασταμάτητα και οι λειτουργίες της πέψης, της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής συνεχίζονται με τις διαδικασίες του υποσυνείδητου και χωρίς τον έλεγχο του συνειδητού σας.

Το υποσυνείδητό σας δέχεται αυτό που αποτυπώνεται πάνω του, ή αυτό που πιστεύετε συνειδητά. Δεν εξετάζει λογικά τα πράγματα, όπως κάνει το συνειδητό σας και δεν επιχειρηματολογεί εναντίον σας.

Το υποσυνείδητο είναι όπως το έδαφος που δέχεται ό,τι σπόρο του ρίξεις, καλό ή κακό. Οι σκέψεις σας είναι κάτι ενεργό και θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με σπόρους. Οι αρνητικές, καταστροφικές σκέψεις εξακολουθούν να λειτουργούν αρνητικά στο υποσυνείδητό σας και με το χρόνο θα φέρουν την κατάσταση που αντιστοιχεί σ’ αυτές.

Να θυμάστε ότι το υποσυνείδητό σας δεν καταπιάνεται με το αν οι σκέψεις σας είναι καλές ή κακές, αληθινές ή ψεύτικες. Αντιδρά ανάλογα με τη φύση των σκέψεων ή των εισηγήσεών σας. Για παράδειγμα, αν πιστεύετε συνειδητά ότι κάτι είναι πραγματικότητα, ενώ δεν είναι, το υποσυνείδητό σας θα το δεχτεί σαν πραγματικότητα και θα προχωρήσει στη διαδικασία δημιουργίας αυτού που συνεπάγεται αυτή η πραγματικότητα.

https://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: απόσπασμα από το βιβλίο «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ» του Dr. Joseph Murphy – εκδ. διόπτρα