Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι εκείνος που φέρνει στην επιφάνεια και ασκεί ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο. Η ευτυχία και η αρετή συμπληρώνουν η μία την άλλη.

 

Καλύτεροι δεν είναι μόνο οι πιο ευτυχισμένοι, αλλά οι πιο ευτυχισμένοι είναι συνήθως οι καλύτεροι στην τέχνη της καλής ζωής. Εκφράστε περισσότερη αγάπη, φως, αλήθεια και ομορφιά και θα συγκαταλεχτείτε στα πιο ευτυχισμένα άτομα του σημερινού κόσμου.

Ο Επίκτητος, ο στωικός φιλόσοφος, είπε: «Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αποκτήσουμε ηρεμία του νου και ευτυχία. Γι’ αυτό έχετε πάντα στο νου σας, τόσο όταν ξυπνάτε νωρίς το πρωί, όσο και σ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όταν πηγαίνετε να κοιμηθείτε το βράδυ, ότι δεν πρέπει να θεωρείτε τίποτα δικό σας».

Τα διάφορα στάδια προς την ευτυχία, περιληπτικά

  1. Ο Ουίλιαμ Τζέιμς είπε ότι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 19ου αιώνα ήταν η ανακάλυψη της δύναμης του υποσυνείδητου όταν υποκινείται από την πίστη.
  2. Υπάρχει μια φοβερά μεγάλη δύναμη μέσα σας. Θα βρείτε την ευτυχία όταν εμπιστευτείτε απόλυτα αυτή τη δύναμη. Τότε τα όνειρά σας θα επαληθευτούν.
  3. Επιλέξτε την ευτυχία. Είναι συνήθεια.
  4. Εκφράστε κάθε μέρα τις ευχαριστίες σας για όλα τα καλά που έχετε. Επιπλέον, σκεφτείτε για τη γαλήνη, την ευημερία και την ευτυχία όλων των μελών της οικογένειάς σας, των συνεργατών σας και όλου του κόσμου.
  5. Με το να κάνετε συνεχώς σκέψεις που σας προκαλούν φόβο, ανησυχία, οργή, μίσος και αίσθημα αποτυχίας γίνεστε μελαγχολικοί και δυστυχισμένοι. Να θυμάστε ότι η ζωή σας είναι αποτέλεσμα των σκέψεων σας.
  6. Δεν μπορείτε να αγοράσετε την ευτυχία ούτε με όλα τα χρήματα του κόσμου. Μερικοί εκατομμυριούχοι είναι πολύ ευτυχισμένοι, άλλοι είναι πολύ δυστυχισμένοι. Πολλοί άνθρωποι με πολύ λίγα υλικά αγαθά είναι πολύ ευτυχισμένοι, άλλοι είναι δυστυχισμένοι. Το βασίλειο της ευτυχίας βρίσκεται στη σκέψη και τα αισθήματά σας.
  7. Η ευτυχία είναι η συγκομιδή ενός ήρεμου νου. Αγκυροβολήστε με τη σκέψη σας στη γαλήνη, την ηρεμία, την ασφάλεια και στη θεία καθοδήγηση, και ο νους σας θα παράγει ευτυχία.
  8. Δεν υπάρχει εμπόδιο στην ευτυχία σας. Τα εξωτερικά πράγματα δεν αποτελούν τα αίτια, αλλά το αποτέλεσμα. Η σκέψη σας είναι αιτία και μια καινούργια αιτία προκαλεί καινούριο αποτέλεσμα.
  9. Ο ευτυχέστερος άνθρωπος είναι εκείνος που αναδεικνύει τον ανώτερο και τον καλύτερο εαυτό του.

Http://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Από το βιβλίο «Η δύναμη του υποσυνείδητου» του Dr. Joseph Murphy – εκδ. διόπτρα