Ας θυμηθούμε όλοι, λοιπόν, εκείνο το μάθημα που διαβάζαμε εδώ κι ένα μήνα, τελικά έπεσαν όλα όσα δεν είχαμε δώσει σημασία και πατώσαμε…

Η διαδικασία είναι γνωστή και καλά μελετημένη, αλλά απρόβλεπτη. Στέλνεις ακατάπαυστα, απελπισμένα μηνύματα στο σύμπαν κι εκείνο μ’ ένα ειρωνικό χαμόγελο σου κουνάει απαγορευτικά το δάχτυλο. Μην τύχει και κάνεις κανένα όνειρο και βαίνει καλώς, αμέσως θα βάλει το χεράκι του και με χαιρέκακο ύφος θα επαναλάβει: «Πρόσεχε τι εύχεσαι!».

Φυσικά το φαινόμενο αυτό δε θα μπορούσε ν’ αφήσει ανενόχλητη την ερωτική σου ζωή. Θέλεις σχέση; Δεν έρχεται ποτέ! Θέλεις να τριγυρνάς από κανάρα σε κανάρα που λέει και το γνωστό άσμα; Να οι ευκαιρίες κι οι φωνές που σε προστάζουν να σοβαρευτείς και να δέσεις τον γάιδαρό σου. Είσαι σε σχέση; Σου την πέφτουν. Είσαι ελεύθερος; Ούτε να σε φτύσουν.

Τότε, έρχεται εκείνη η στιγμή που απελπίζεσαι και μένεις να κοιτάς τον ουρανό με την αιώνια απορία τι λάθος έχεις κάνει και τα τραβάς όλα αυτά. Μήπως φταίει ότι τελικά δεν ξέρεις ούτε εσύ ο ίδιος τι θέλεις; Μήπως πάλι είναι χαλασμένοι οι πομποί σου κι εκπέμπεις σε λάθος συχνότητα επιθυμίες και πόθους; Μήπως πάλι όλα είναι τυχαία κι η γκαντεμιά σε κυνηγάει με επιμονή σε ό,τι και να κάνεις;

Θα ήταν πολύ εύκολο, αν μπορούσαμε να δαμάσουμε το απρόβλεπτο. Το σώμα σου λειτουργεί σαν ένας μαγνήτης, ο οποίος έλκει όλα όσα βρίσκονται στο βάθος του μυαλού σου. Επομένως, αν εσύ πασχίζεις για κάτι ή περιμένεις κάτι με ανυπομονησία και κατά βάθος είσαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε χάλια, όλα θα πάνε χάλια.

Η τύχη για ν’ αλλάξει θέλει και τη δική σου συμβολή. Δε γεννήθηκες μ’ ένα συννεφάκι γκαντεμιάς πάνω απ’ το κεφάλι σου, που σε κεραυνοβολεί μ’ όλα όσα ευχόσουν να μη γίνουν. Και τι συμβαίνει μ’ όλα εκείνα που θέλεις να γίνουν; Μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, γιατί στο προσκήνιο βγαίνουν φόβοι κι ανασφάλειες.

Η ουσία είναι πώς θα μάθεις ν’ ανταποκρίνεσαι στις αντιξοότητες και να τα βγάζεις πέρα, όταν συμβαίνουν με τη σειρά όλα όσα απευχόσουν. Η μαγκιά είναι εκείνη τη στιγμή που τα εμπόδια έρχονται το ένα μετά το άλλο, να βγάλεις τη γλώσσα στο σύμπαν και να φωνάξεις δυνατά: «Να, κοίτα τι καλά τα καταφέρνω και μόνος μου».

Να το βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι η επιτυχία σου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μια αλληλουχία αναπάντεχων κι ανεπιθύμητων γεγονότων, αλλά κι απ’ τη δική σου τρέλα να κατακτήσεις τον κόσμο.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε κάτι, προσπαθήστε να σκιαγραφήσετε με ευκρίνεια στο μυαλό σας πώς πραγματικά θέλετε να είναι αυτό και με ποιον τρόπο επιθυμείτε να το πετύχετε. Δεν έχει σημασία τι μπορεί να πάει στραβά, αρκεί να είστε μόνιμα οπλισμένοι με θάρρος για να το αντιμετωπίσετε.

Μόνο έτσι, το ανέκδοτο που σας θέλει να πρωταγωνιστείτε σε μια σειρά από ατυχή γεγονότα δε θ’ αποκτήσει άλλα sequels.

Ενημέρωση: Το Sxeseis-kai-sunaisthimata περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Http://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Θεοδώρα Μαρία Βένου