Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να ξεσπάνε πότε πότε. Υπάρχει τεράστια διαφορά από ένα περιστασιακό ξέσπασμα που βοηθάει στην αποσυμπίεση της έντασης από το να κάνετε αυτού του είδους τα ξεσπάσματα τακτικό κομμάτι της καθημερινής σας επικοινωνίας.

 

Σε σχέσεις που το ένα άτομο συνηθίζει να συμπεριφέρεται έτσι, το άλλο άτομο αναφέρει ότι συχνά νιώθει σαν σάκος του μποξ!

Ένα από τα προβλήματα που έχει το ξέσπασμα είναι ότι διαθέτει πάντα ατελείωτα αποθέματα υλικού. Με άλλα λόγια, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που σας στενοχωρούν αν εστιάζετε την προσοχή σας προς αυτή την κατεύθυνση.

Φανταστείτε για ένα λεπτό ότι είστε λιγάκι κουρασμένος στο τέλος μιας συνηθισμένης μέρας. Νιώθετε σχετικά ήρεμα και η ζωή σάς φέρεται καλά. Μόλις πιάσετε στα χέρια σας ένα βιβλίο και είστε έτοιμοι να διαβάσετε για λίγα λεπτά μέχρι το δείπνο, ο σύντροφός σας μπαίνει στο δωμάτιο και αρχίζει να παραπονιέται για τη μέρα του.

Αγαπάτε το σύντροφό σας και θέλετε να τον στηρίξετε. Αφήνετε το βιβλίο σας και αρχίζετε να τον ακούτε. Μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά η διάθεσή σας αλλάζει δραματικά. Σας έχει πει απαίσια πράγματα, σας υπενθυμίζει τα άσχημα του κόσμου και πόσο άδικη και σκληρή μπορεί να γίνει η ζωή. Τα παράπονά του είναι σοβαρά και αρχίζετε να τα πιστεύετε και ο ίδιος. Ο σύντροφός σας δείχνει να μισεί τη ζωή του.

Σε αυτό το παράδειγμα αυτός που παραπονιόταν πιθανότατα είχε άσχημη διάθεση και ένιωθε χάλια με τον εαυτό του. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι αύριο θα έβλεπε τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Με λίγα λόγια, όταν εμείς ξεσπάμε, ίσως κάποιος άλλος να πληρώνει το τίμημα.

https://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Απόσπασμα από το βιβλίο «Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα» του Richard Carlson Ph. D. & Kristine Carlson