Λοιπόν, δεν ξέρω αν έχετε ακούσει αυτό που λένε πως η ζωή έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές και πως καλό θα ήταν να μην κρατάμε κακία μέσα μας διότι όλα είναι θέμα χρόνου και αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούμε σε περίπτωση που κάτι μας πόνεσε, που κάτι δεν πήγε καλά, ενώ εμείς δεν φταίγαμε.

 

Φυσικά όλη αυτή η έκφραση κρύβει μεγάλη αλήθεια, διότι η ζωή δεν ξεχνάει κανέναν και ο καθένας παίρνει ότι του αναλογεί στο τέλος.

Βέβαια ως άνθρωποι έχουμε την επιθυμία στο εδώ και το τώρα να δούμε τον άλλον που μας έκανε κάτι να πονάει όσο και εμείς με αποτέλεσμα κάποιες φορές να χάνουμε την μπάλα και να γινόμαστε ίδιοι με ότι μισήσαμε!

Ωστόσο καλό θα ήταν να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να στολίζουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα με ένα τεράστιο αληθινό και φωτεινό χαμόγελο και να προχωράμε.

Βλέπετε σε κανέναν άνθρωπο δεν του αρέσει να πονάει. Όλοι μας απεχθανόμαστε τον πόνο. Τώρα γιατί κάποιοι επιλέγουν να τον προκαλούν σε άλλους, αυτό είναι μεγάλο ερώτημα.

Η ζωή όμως γι’ αυτά τα ανθρωπάκια έχει φυλαγμένο το καλύτερο χαρτί. Διότι αν τυχόν και πληγώσεις κάποιον ενώ δεν το άξιζε, του φερθείς σκάρτα, τον μειώσεις ή του κάνεις το οτιδήποτε για να τον κάνεις κουρέλι, έχω καλά νέα… για εσάς η ζωή ως θεατής του έργου σας στο φινάλε- το οποίο παρεμπιπτόντως το ορίζει η ίδια, δεν θα σε αφήσει για όσο θέλεις εσύ να καταστρέφεις ανθρώπους με ψυχή- σας φυλάει το καλύτερο δώρο, ό,τι κάνατε θα το λουστείτε και μάλιστα επειδή είναι και γενναιόδωρη θα σας φέρει τα δωράκια διπλά.

Ναι ναι ξέρω, μα αυτό μπορεί να αργήσει, μα το ένα, μα το άλλο….

Η αλήθεια είναι πως αφήνει και ένα περιθώριο να δει, πόόόσο άνθρωπος είσαι, δηλαδή δεν έχεις ούτε μία στάλα ανθρωπιάς και συναισθηματισμού μέσα σου ; Πόσο θέλεις να καταστρέφεις ;

Σου δίνει ένα περιθώριο να δεις τα πράγματα αλλιώς, να μετανιώσεις, να ζητήσεις συγγνώμη!

Μα αν αυτό δεν γίνει, τότε φυλάξου εσύ που φέρθηκες σκάρτα σε κάποιον. Διότι σου έρχεται τσουνάμι.

Εσύ πάλι που πόνεσες, απλά κάτσε αναπαυτικά και δες τη ζωή να κάνει ό,τι ήθελες εσύ, αλλά με πολύ καλύτερο τρόπο και δίχως εσύ να έχεις μαυρίσει το μέσα σου.

Κανένας δεν μένει ατιμώρητος για τις πράξεις του. Όλοι αργά οι γρήγορα πληρώνουν το τίμημα. Και εσύ που μια ζωή φέρεσαι σωστά και εσένα δεν σε ξεχνάει θα το δεις! Κανέναν δεν ξεχνάει.

Τώρα αν το καταλαβαίνουν ή όχι αυτό δεν το ξέρω. Εσύ πάντως που το έχεις ζήσει και μπορεί να ακούσεις μία παρόμοια ιστορία με την δική σου, να τη ζει το άτομο που στο έκανε, μην απορήσεις.

Απλά τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα. Γιατί έτσι πάει! Τα φιλιά μου …..

https://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

πηγή: γράφει η Γεώρα

πηγή