Δυναμική γυναίκα! Αν και νιώθετε πως ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία δεν μπορείτε να πείτε με σιγουριά αν τελικά είναι προτέρημα ή ελάττωμα. Μία δυναμική γυναίκα μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις και να νιώσει ανεξάρτητη, όχι μόνη.

 

Μήπως όμως η συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών τελικά ακολουθεί έναν πιο μοναχικό δρόμο; Είναι οι άντρες σε θέση να εκτιμήσουν μία δυναμική γυναίκα ή δημιουργείται ανταγωνισμός; Όλα αυτά τριγυρνούν στο μυαλό σας και σε μία ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σας αναρωτιέστε που έχετε κάνει λάθος. Πάντα θεωρούσατε πως μία γυναίκα πρέπει να είναι «κυρία» του εαυτού της και έτσι δεν επιβαρύνατε κανέναν και δεν θα προχωρούσατε με δεκανίκια!

Τι δημιουργείτε όμως γύρω από μία δυναμική γυναίκα και τελικά δεν μπορεί να καταλάβει αν ο δυναμισμός είναι προτέρημα ή ελάττωμα; Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι σε μία δυναμική γυναίκα συνήθως δεν είναι η αναμενόμενη αλλά η σχέση μεταξύ γυναικών. Το μπέρδεμα που υπάρχει στο μυαλό μιας δυναμικής γυναίκας έχει να κάνει με τον αντρικό πληθυσμό αλλά και με τις φίλες. Δείτε παρακάτω τι συμβαίνει σε μία δυναμική γυναίκα και πως αντιδρούν οι άντρες αλλά και πως αντιδρούν οι γυναίκες όταν καταλάβουν πως έχουν να κάνουν με μία δυναμική γυναίκα!

Δυναμική γυναίκα – Αντιδράσεις αντρών

Αν νιώθετε πως είστε μία δυναμική γυναίκα, δεν αναρωτιέστε άδικα αν είναι προτέρημα ή ελάττωμα αφού η συμπεριφορά ενός άντρα θα σας δημιουργεί πάντα ερωτηματικά! Μάθετε, λοιπόν, πως οι άντρες θαυμάζουν τις δυναμικές γυναίκες αλλά συνήθως από μακριά. Θέλουν πολύ να βρούνε μία δυναμική γυναίκα ώστε να νιώσουν πως έχουν λιγότερες υποχρεώσεις απέναντί της λόγω της ανεξαρτησίας της, αλλά τελικά δημιουργείται ένας ανταγωνισμός και δεν μπορούν να δεχτούν, ότι δεν χρειάζεται να στηριχτείτε επάνω τους. Πάντα οι άντρες ήθελαν, θέλουν και θα θέλουν να πιστεύουν την θεωρία του αδύναμου φύλου! Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πως μία δυναμική γυναίκα δεν στερείται τρυφερότητας, προστασίας και αφοσίωσης! Απλά μία δυναμική γυναίκα αυτό που θέλει είναι να δημιουργεί «σχέσεις αγάπης» και όχι «σχέσεις ανάγκης»! Κανονικά θα έπρεπε να είναι η ιδανική θεωρία για έναν άντρα αλλά για κάποιο λόγο οι αντιδράσεις τους είναι τελείως διαφορετικές.

Πολλοί θεωρούν πως δυναμισμός και θηλυκότητα δεν πάνε μαζί! Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού ο δυναμισμός σε μία γυναίκα είναι θέμα επιβίωσης ενώ η θηλυκότητα είναι κομμάτι της γυναικείας της φύσης. Γιατί το ένα πρέπει να επηρεάζει το άλλο; Μήπως τελικά η θεωρία του αδύναμου φύλου δεν ερμηνεύεται σωστά από κάποιου άντρες; Από τη μία δεν θέλουν μία γυναίκα να κρέμεται από πάνω τους γιατί το θεωρούν κουραστικό και από την άλλη κατηγορούν μία δυναμική γυναίκα πως έχει μπερδέψει τους ρόλους!

Η αλήθεια είναι πως εμείς οι ίδιες κάποιες φορές μπερδεύουμε λίγο την έννοια του δυναμισμού. Δηλαδή, προσπαθούμε να δείξουμε έντονα την υπεροχή μας και χρησιμοποιούμε τον δυναμισμό μας με λάθος τρόπο. Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε κάτι απέναντι σε κανέναν, ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι ίδιες τι μπορούμε να καταφέρουμε! Το δυναμισμό μας τον χρησιμοποιούμε όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, γενικότερα, στη ζωή μας. Αυτό δεν σημαίνει πως θέλουμε να μείνουμε μόνες και πως δεν ξέρουμε να αγαπάμε και να δείχνουμε τρυφερότητα.

Δυναμική γυναίκα – Αντιδράσεις γυναικών

Μία δυναμική γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο θέμα και στην σχέση της με άλλες γυναίκες. Μήπως τίθεται θέμα ζήλιας; Μπορούμε να πούμε πως τις δυναμικές γυναίκες οι άντρες τις φοβούνται και οι υπόλοιπες γυναίκες τις ζηλεύουν! Είναι τελικά προτέρημα ή ελάττωμα;

Ανάλογα πως θα το χειριστούμε εμείς οι ίδιες! Το ότι αισθανόμαστε δυνατές δεν μας κάνει πιο επιθετικές ούτε έχουμε διάθεση να μειώσουμε τους άλλους. Αν αυτό που προσπαθούμε είναι να «αποδείξουμε» τον δυναμισμό μας στους άλλους, ίσως δεν γινόμαστε και τόσο αρεστές. Για παράδειγμα, μία γυναίκα που ποτέ δεν ένιωσε ανεξάρτητη και ποτέ δεν μπόρεσε να πορευτεί με βάση τα δικά της «θέλω», αισθάνεται περίεργα δίπλα σε μία δυναμική γυναίκα. Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα βρούμε με τον εαυτό μας. δεν μπορούμε να πούμε πως πάντα μία δυναμική γυναίκα καταλαβαίνει τον ανταγωνισμό των υπόλοιπων γυναικών απλά σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως τέτοιες αντιδράσεις δεν οδηγούν κάπου, δεν αλλάζουν τίποτα. Καλύτερα, λοιπόν, να αναθεωρούμε τις απόψεις μας και να βλέπουμε πώς εμείς θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας.

Ο δυναμισμός δεν είναι κάτι που προκαλεί αλλά το οποίο πρέπει να εκτιμούμε! Το ότι μία γυναίκα προσπαθεί να «στηρίζεται στα πόδια της», φυσικά δεν είναι κατακριτέο. Αντιθέτως, μία δυναμική γυναίκα εκτός από τον εαυτό της ξέρει να προσφέρει την βοήθεια της αλλά και τις καλύτερες λύσεις όταν χρειάζεται τόσο σε φιλικό επίπεδο όσο και στην σχέση της με το άλλο φύλο.

Δυναμική γυναίκα – Προτέρημα ή ελάττωμα

Όσο και αν κάποιες φορές πιστεύετε πως το να είστε δυναμικές είναι ελάττωμα αφού υπάρχουν άνθρωποι που δεν σας εκτίμησαν όσο έπρεπε, σκεφτείτε πως μάλλον δεν θα σας εκτιμούσαν έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορεί πλέον μία γυναίκα να προσπαθεί να στηριχτεί κάπου σε όλη της τη ζωή και ότι αυτό είναι λάθος το έχει αποδείξει η ιστορία.

Δυναμισμός δεν σημαίνει πως κάνω ότι θέλω εις βάρος των άλλων, είμαι επιθετική και δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Αν έχουμε τέτοιες αντιδράσεις αυτό δεν έχει να κάνει με την δυναμική μας προσωπικότητα αλλά με κάποια προβλήματα στον χαρακτήρα μας! Δεν προσπαθούμε να γίνουμε «δυναμικές», προσπαθούμε το καλύτερο για εμάς και για τους ανθρώπους γύρω μας. Το αν παίρνουμε τον τίτλο της «δυναμικής γυναίκας» δεν μας αφορά, αφήνουμε να το κρίνουν οι άλλοι! Η δυναμική γυναίκα αγαπάει τον εαυτό της, έχει αυτοπεποίθηση και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή! Είναι μία γυναίκα άξια σεβασμού αφού ξέρει να προσφέρει, να αγαπάει, να κατανοεί και να υπερασπίζεται. Νιώθει όμορφα με τον εαυτό της και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει μία πιο υγιή συμπεριφορά και στις φίλες και στην σχέση της.

Αλήθεια, επιμένετε να αναρωτιέστε αν τελικά είναι προτέρημα ή ελάττωμα; Η δυναμική γυναίκα είναι μια γυναίκα της εποχής που κοιτάει μπροστά. Όταν ο άντρας συνειδητοποιήσει την αξία της και την εκτιμήσει θα καταλάβει πως ξέρει και μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο! Οι γυναίκες πάλι καλό είναι να έχουμε μια δυναμική γυναίκα ως πρότυπο και να εμπνευστούμε από αυτήν. Το να ξέρουμε τι θέλουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο, από πότε έγινε ελάττωμα;

https://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

πηγή