Είναι καλύτερο να πάρεις μία λάθος απόφαση στη ζωή σου απ’ το να μην πάρεις καμία απόφαση! Γιατί το να μην πάρεις καμία απόφαση είναι το μεγαλύτερο και το πιο τραγικό λάθος που μπορείς να κάνεις. Ο λόγος; Γιατί θα αποφασίσει κάποιος άλλος για εσένα!

 

Αυτή τη στιγμή στη ζωή σου έχεις κάποια αποτελέσματα τόσο σε προσωπικό επίπεδο σε σχέση με τον εαυτό σου όσο και σε σχέση με τον σύντροφο σου, τα οικονομικά σου, τα επαγγελματικά σου, τα παιδιά σου, τους φίλους σου κ.ο. Ο λόγος που έχεις αυτά τα αποτελέσματα είναι γιατί κάποια στιγμή πήρες κάποιες αποφάσεις. Έτσι λοιπόν η ζωή σου καθορίζεται από τις αποφάσεις που παίρνεις.

Εάν θέλεις λοιπόν να προβλέψεις το μέλλον σου, εάν θέλεις να ξέρεις πώς θα είναι η ζωή σου σε 6 μήνες, σε 12 μήνες, σε 3 χρόνια, 5 χρόνια, 10 χρόνια κ.ο. χρειάζεται να πάρεις μία απόφαση. Αυτό με άλλα λόγια ξέρεις πως λέγεται; “Παίρνω την απόφαση να πάρω την ευθύνη της ζωής στα χέρια μου”. Γιατί ξέρω πως αν δεν αποφασίσω εγώ για εμένα κάποιος άλλος θα αποφασίσει για εμένα.

Αν λοιπόν μάθεις να αποφασίζεις τι θα κερδίσεις; Θα κερδίσεις:

  1. Χρόνο
  2. Χρήματα
  3. Συναισθηματική ενέργεια, συναισθηματική ευεξία, συναισθηματική δύναμη

Το Νο 3 είναι και το πιο σημαντικό. Γιατί αν τα συναισθηματικά σου αποθέματα στερέψουν τότε αργά ή γρήγορα θα έρθει ο θυμός, η λύπη, ο φόβος, θα έρθει η αποτυχία. Θα έρθει αυτό που δεν θέλεις εσύ, αλλά και κανένας άνθρωπος δεν θέλει.

Έτσι λοιπόν το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό είναι να πάρεις την ευθύνη της ζωής στα χέρια σου παίρνοντας μία απόφαση: Να αρχίσεις να αποφασίζεις.

Το επόμενο βήμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να αρχίσεις να εξασκείσαι πάνω σε αυτή την δεξιότητα και να παίρνεις τις κατάλληλες αποφάσεις. Αλλά όπως γνωρίζεις τα πάντα είναι θέμα εξάσκησης. Εάν θέλεις να αποφασίζεις τέλεια και να παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις χρειάζεται να το κάνεις πολλές φορές, να αποφασίζεις συνέχεια! Αυτό είναι μια δεξιότητα και όπως όλες οι δεξιότητες όσο πιο πολύ κάνεις κάτι, όσο πιο πολύ αποφασίζεις δηλαδή, τόσο πιο καλός θα γίνεις.

Θέλω να πάρεις συνειδητά την απόφαση ότι θα γίνεις εσύ ο υπεύθυνος της ζωής σου. Θέλω να πάρεις συνειδητά την απόφαση ότι θα εξασκηθείς σε αυτή τη δεξιότητα για να παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις που αφορούν την δικιά σου ζωή. Γιατί αν δεν το κάνεις εσύ για εσένα ποιος θα το κάνει; Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να το κάνεις. Γιατί; Γιατί είσαι εδώ και διαβάζεις αυτό το άρθρο. Για να είσαι εδώ σημαίνει ότι κάτι ζητάς. Αφού λοιπόν ζητάς να βελτιώσεις την ζωή σου κάνε αυτό που ξέρεις ότι πραγματικά θα δώσει αξία σε αυτήν και σε 6 μήνες από τώρα η ζωή σου θα είναι εντελώς διαφορετική.

Όπως όμως γνωρίζεις όλες οι γνώσεις είναι και παραμένουν γνώσεις. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το αν εσύ θα χρησιμοποιήσεις αυτές τις γνώσεις. Για να τις χρησιμοποιήσεις χρειάζεται να πάμε στο επόμενο στάδιο που είναι η δράση. Πάρε ένα στυλό, πάρε ένα χαρτί και γράψε ποιοι είναι οι στόχοι σου για τον επόμενο χρόνο. Τι θέλεις σε 6 μήνες, σε 12 μήνες από τώρα; Και από κάτω γράψε τι χρειάζεται να αποφασίσεις σχετικά με εσένα. Χρειάζεται να ξυπνάς νωρίς το πρωί; Χρειάζεται να κάνεις καλύτερη διατροφή; Χρειάζεται να κάνεις γυμναστική; Χρειάζεται να κάνεις καινούργιες συνεργασίες;

Ό,τι και να χρειάζεται να κάνεις ας το δούμε λίγο σε βάθος. Τι χρειάζεται να αποφασίσεις να κάνεις, να αλλάξεις, να προσπεράσεις στον εαυτό σου για να μπορέσεις να φτάσεις σε 6 μήνες εκεί που θέλεις; Δεσμεύσου να ακολουθήσεις το πρόγραμμα γιατί εάν εσύ προδίδεις τον εαυτό σου τότε μην περιμένεις τίποτα από τους άλλους ανθρώπους, μην κατηγορείς τους άλλους ανθρώπους και μην τους κρίνεις.

Να θυμάσαι λοιπόν, αν και το γνωρίζεις πολύ καλά, ότι είσαι υπέροχος, είσαι μοναδικός, είσαι σπουδαίος. Ότι είσαι το θαύμα της φύσης και ότι οφείλεις στον εαυτό σου να τον αγαπάς και να ζεις με πάθος.

http://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή