Ο αντρικός εγκέφαλος είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να συγκεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη ασχολία κάθε φορά, και οι περισσότεροι άντρες συνηθίζουν να λένε ότι μπορούν να κάνουν μόνο «ένα πράγμα τη φορά».

Όταν σταματά ένας άντρας το αυτοκίνητο για να διαβάσει το όνομα της οδού, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει; Κλείνει το ραδιόφωνο!

Οι περισσότερες γυναίκες αδυνατούν να καταλάβουν γιατί γίνεται αυτό. Η γυναίκα μπορεί να διαβάζει, να ακούει και να μιλά ταυτόχρονα, ο άντρας γιατί δεν μπορεί; Γιατί απαιτεί να κλείσει η τηλεόραση όταν χτυπά το τηλέφωνο; «Όταν διαβάζει εφημερίδα ή βλέπει τηλεόραση, γιατί δεν ακούει τι του λέω;» είναι το παράπονο που εκφράζουν κάποια στιγμή όλες οι γυναίκες του κόσμου.

Η απάντηση είναι ότι ο αντρικός εγκέφαλος είναι διαμορφωμένος για ένα πράγμα τη φορά, γιατί έχει λιγότερες συνεκτικές ίνες μεταξύ αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου και πιο κατατετμημένο εγκέφαλο. Αν του κάνουμε εγκεφαλογράφημα την ώρα που διαβάζει, θα διαπιστώσουμε πως είναι ουσιαστικά κουφός.

Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι διαμορφωμένος για πολλαπλές ασχολίες. Η γυναίκα μπορεί να κάνει ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα και το μυαλό της δεν σταματά ποτέ, πάντα με κάτι ασχολείται. Μπορεί να μιλά στο τηλέφωνο ενώ ταυτόχρονα μαγειρεύει μια καινούρια συνταγή και βλέπει τηλεόραση. Ή να οδηγεί ενώ ταυτόχρονα βάφεται, ακούει ραδιόφωνο και μιλά σε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνο.

Αλλά αν μαγειρεύει ένας άντρας και του μιλήσετε, είναι πολύ πιθανόν να νευριάσει γιατί δεν μπορεί να εκτελέσει τις γραπτές οδηγίες της συνταγής και ταυτόχρονα να ακούει. Αν μιλήσετε σε έναν άντρα που ξυρίζεται, κινδυνεύει να κοπεί.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κατηγορηθεί από τον άντρα τους ότι προσπέρασε εξαιτίας τους την έξοδο της εθνικής οδού επειδή τον είχαν ζαλίσει με τη φλυαρία τους. Μια γυναίκα μας είπε πως όταν έχει άχτι τον άντρα της, του μιλάει τη στιγμή που καρφώνει ένα καρφί!!

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους ενώ βαδίζουν και συζητούν για διάφορα θέματα. Μπορούν να κάνουν παλινδρομικές κινήσεις με οδοντόβουρτσα και ταυτόχρονα κυκλικές με το άλλο χέρι, ξεσκονίζοντας ένα τραπέζι. Οι περισσότεροι άντρες το βρίσκουν αυτό πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον.

Όταν βουρτσίζει ένας άντρας τα δόντια του, είναι συγκεντρωμένος σε αυτή και μόνο αυτή τη δουλειά γιατί το μυαλό του δεν έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τίποτε άλλο. Όλοι οι άντρες στέκονται μπροστά στο νιπτήρα, με τα πόδια σε διάσταση και το σώμα σκυμμένο πάνω από το νιπτήρα και κουνάνε πέρα δώθε το κεφάλι στο ρυθμό της οδοντόβουρτσας, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν αφήσει τη βρύση να τρέχει.

Εσείς, ο αναγνώστης, δεν θέλετε να γίνετε νευρολόγος, αλλά απλώς να μάθετε μερικά βασικά πράγματα για τη λειτουργία του εγκεφάλου και αποτελεσματικές τακτικές συμπεριφοράς στις σχέσεις σας με το άλλο φύλο.

Http://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Από το βιβλίο «Μα γιατί δεν με καταλαβαίνεις;» των Allan & Barbara Pease – εκδ. διόπτρα