Οδηγήθηκε από το σπίτι των γονιών του όταν ήταν μόλις έξι ετών. Όταν ήταν 15, είχε να γίνει στρατιωτικός διοικητής και ένας διπλωμάτης.

Στα 25 αναγκάστηκε να φύγει από το Θιβέτ για την Ινδία. Σήμερα, ο Δαλάι Λάμα είναι 79. Φαίνεται ότι η ζωή του δεν ήταν καθόλου εύκολη. Για περισσότερα από 50 χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν τόσο τις σωστές λέξεις και τις ενέργειες από αυτόν.

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε την αίσθηση των αρχών που βοήθησαν αυτόν τον απίστευτο άνθρωπο έτσι ώστε να έχει θετική στάση και ορθολογική θεώρηση του κόσμου πάνω από τόσα χρόνια, εδώ είναι μερικά μαθήματα ζωής από τον Δαλάι Λάμα, που εκφράζεται με δικά του λόγια.

Να είστε καλός όποτε μπορείτε. Η ευημερία έρχεται μέσω της δράσης, όχι μέσω της προσευχής. Αλαζονεία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Είναι το αποτέλεσμα είτε χαμηλής αυτοεκτίμησης ή προσωρινών και επιφανειακών επιτευγμάτων.

Όταν κάποιος αισθάνεται ότι τα πάντα στη ζωή του πηγαίνουν στραβά, αυτό σημαίνει ότι κάτι υπέροχο πρόκειται να συμβεί.

Υπάρχουν άνθρωποι να αγαπηθεί; Υπάρχουν για να χρησιμοποιηθούν ως αντικείμενα; Ο κόσμος είναι στο χάος, γιατί αυτά τα πράγματα είναι ακριβώς το αντίθετο.

Η ιδέα της συμπόνιας δεν είναι σχετική με τη θρησκεία. Η ύπαρξή της είναι η μόνη προϋπόθεση για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Αν μπορείτε να βοηθήσετε, θα πρέπει να το πράξετε. Αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον να μην κάνετε οποιαδήποτε ζημιά.

Δεν γιορτάζουμε τα γενέθλια. Για μένα, αυτή η μέρα, δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη μέρα. Κατά μία έννοια, κάθε μέρα είναι μια μέρα της γέννησης. Κάθε μέρα, ξυπνάτε το πρωί, τα πάντα είναι φρέσκα και νέα, και μόνο ο στόχος σας για τη νέα ημέρα είναι για να σας διδάξει κάτι σημαντικό.

Ο σκοπός της ζωής είναι να είσαι ευτυχισμένος.

Με τη διατήρηση μια θετικής στάσης απέναντι στη ζωή, ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ξεπερνάτε ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Οι εχθροί μας, μας παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για να ασκήσουμε την υπομονή, την επιμονή και τη συμπόνια.

Πιστεύω ότι η μόνη αληθινή θρησκεία συνίσταται στο να έχουμε μια καλή καρδιά.

Πρέπει να διατηρήσουμε τον έλεγχο της τεχνολογίας και ποτέ να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να γίνουμε σκλάβοι του.

Μεγάλες αλλαγές αρχίζουν πάντα με τους ανθρώπους. Η βάση για την ειρήνη στον κόσμο είναι ότι, η εσωτερική ηρεμία και η ειρήνη βρίσκεται στην καρδιά του κάθε ενός από εμάς. Κάθε ένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει.

Κάθε ένας από εμάς φέρει ευθύνη για όλη την ανθρωπότητα. Αυτή είναι η βάση της απλής θρησκείας μου. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από ναούς ή περίπλοκες φιλοσοφίες. Το μυαλό μας και η καρδιά μας είναι οι ναοί μας. Η φιλοσοφία μας είναι η καλοσύνη μας.

Http://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή