ΣΠΑΝΙΑ τα μεγάλα πράγματα παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη της αγάπης. Είναι μάλλον τα μικρά, ασήμαντα πράγματα που φέρνουν τη μεγάλη φθορά.

 

Για παράδειγμα, σ’ εκείνη αρέσει να ζουλάει στη μέση το σωληνάριο με την οδοντόπαστα. Εκείνου του αρέσει να μην είναι το σωληνάριο «παραμορφωμένο» και το πιέζει πάντα στο κάτω μέρος. Αν και το γεγονός γίνεται αιτία κάποιας ενόχλησης, κανείς από τους δύο δε θέλει να το δει σαν πραγματική απειλή για τη σχέση.

Σ’ εκείνον αρέσει να πετάει τα ρούχα του στην καρέκλα όταν γυρίζει από τη δουλειά. Εκείνη προτιμά να τα κρεμάει, για να μη δημιουργείται ακαταστασία. Σ’ εκείνη αρέσει η ρουτίνα και θέλει να βγαίνει έξω συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας. Σ’ εκείνον αρέσουν τα αυθόρμητα πράγματα και θέλει να βγαίνει ή να δέχεται κόσμο στο σπίτι όποτε του κάνει κέφι. Εκείνος προτιμάει να πηγαίνει πάντα στο ίδιο μέρος για διακοπές. Σ’ εκείνη αρέσει η αλλαγή, θέλει να γνωρίζει καινούρια μέρη και να ζει καινούριες περιπέτειες.

Καμιά από τις παραπάνω διαφορές δεν είναι από μόνη της λόγος για να δοθεί τέλος σε μια σχέση, αλλά είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πώς αυτές οι διαφορές μεγεθύνονται και εντείνονται μέχρι να γίνουν αγεφύρωτες.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το ότι οι ίδιοι άνθρωποι που φαίνονται διατεθειμένοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεράσουν μια μεγάλη κρίση διαλύονται κυριολεκτικά από κάποια μικρά, ασήμαντα πράγματα, τα οποία άφησαν να συσσωρευτούν και κάποια στιγμή να «σκάσουν».

Φρόνιμο είναι να κάνουμε κάθε τόσο ένα ξεκαθάρισμα των ασήμαντων πραγμάτων που μας ενοχλούν, τα οποία μεταμορφώνονται σε πύρινους δράκους πριν καλά καλά το καταλάβουμε.

Http://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Από το βιβλίο «ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ να ΑΓΑΠΑΜΕ» του LEO BUSCAGLIA  – εκδ. ΛΙΒΑΝΗ