Κάποιοι κοινωνικοί κανόνες που μπορεί να σας βοηθήσουν είναι οι εξής:

1. Μην καλείτε κάποιον πάνω από δύο φορές συνέχεια. Εάν δεν απαντήσουν στην κλήση σας, υποθέστε ότι έχουν κάτι σημαντικό να παρακολουθήσουν.

2. Επιστρέψτε τα χρήματα που έχετε δανειστεί, πριν το άτομο που σας τα έδωσε τα θυμηθεί ή τα ζητήσει. Δείχνει την ακεραιότητα και τον χαρακτήρα σας. Το ίδιο ισχύει και με τις ομπρέλες, τα στυλό και τα βιβλία.

3. Ποτέ μην παραγγέλνετε το ακριβότερο πιάτο από το μενού, όταν κάποιος σας καλεί σε μεσημεριανό ή σε δείπνο.

4. Μην κάνετε περίεργες ερωτήσεις όπως “Ω, λοιπόν δεν είσαι παντρεμένος ακόμα;”  ή “Δεν έχεις παιδιά;” ή “Γιατί δεν αγόρασες σπίτι;” ή “γιατί δεν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο;” Για όνομα του Θεού δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

5. Πάντα να ανοίγετε την πόρτα για το άτομο που έρχεται πίσω σας. Δεν έχει σημασία αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Δεν γίνεστε μικρός με το να φέρεστε καλά σε κάποιον δημόσια.

6. Αν πάρετε ταξί με έναν φίλο και πληρώσει τώρα, δοκιμάστε να πληρώσετε την επόμενη φορά.

7. Σεβαστείτε τις διαφορετικές απόψεις. Θυμηθείτε ότι είναι 6 για σας, ενώ θα εμφανιστεί 9 σε κάποιον άλλο. Εκτός αυτού, η δεύτερη γνώμη είναι καλή για μια εναλλακτική λύση.

8. Ποτέ μην διακόπτετε τους ανθρώπους όταν μιλάνε. Αφήστε τους να τα πουν. Όπως λένε, ακούστε τους όλους και φιλτράρετέ τους όλους.

9. Αν πειράζετε κάποιον και δεν φαίνεται να το απολαμβάνει, σταματήστε το και μην το ξανακάνετε ποτέ.

10. Να λέτε “ευχαριστώ” όταν κάποιος σας βοηθάει.

11. Επαινέστε δημόσια. Κριτική ιδιωτικά..

12. Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ λόγος να σχολιάσετε το βάρος κάποιου. Αν θέλουν να μιλήσουν για απώλεια βάρους, θα το κάνουν.

13. Όταν κάποιος σας δείχνει μια φωτογραφία στο κινητό του, μην σύρετε αριστερά ή δεξιά. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα ακολουθήσει.

14. Αν ένας συνάδελφος σας πει ότι έχει ραντεβού με τον γιατρό, μην ρωτήσετε για τι πηγαίνει, απλά πείτε “ελπίζω να είσαι καλά”. Μην τους φέρνετε στην άβολη θέση να πρέπει να σας πουν την προσωπική τους ασθένεια. Αν θέλουν να ξέρετε, θα το κάνουν χωρίς την περιέργειά σας.

15. Αντιμετωπίστε την καθαρίστρια με τον ίδιο σεβασμό όπως και τον Διευθύνοντα. Κανείς δεν εντυπωσιάζεται από το πόσο αγενής μπορεί να φέρεστε σε κάποιον κατώτερό σας, αλλά οι άνθρωποι θα το προσέξουν αν του φέρεστε με σεβασμό.

16. Εάν κάποιος σας μιλάει, το να κοιτάζετε το τηλέφωνό σας είναι αγενές.

17. Ποτέ μην δίνετε συμβουλές μέχρι να σας ζητηθεί.

18. Όταν συναντάτε κάποιον μετά από πολύ καιρό, εκτός αν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό, μην τον ρωτάτε την ηλικία και τον μισθό του.

19. Κοιτάξτε τη δουλειά σας εκτός αν κάτι σας αφορά άμεσα – και απλά μείνετε έξω από αυτό.

20. Αφαιρέστε τα γυαλιά ηλίου σας αν μιλάτε με κάποιον στο δρόμο. Είναι ένδειξη σεβασμού. Η οπτική επαφή είναι τόσο σημαντική όσο και η ομιλία σας.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ παραμένει ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτήσετε αυτό που δεν έχετε….

Πηγή: TheOliViral