Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται εντελώς παράλογο, ωστόσο οι ευφυείς άνθρωποι είναι συνήθως αυτοί που συνήθως δυσκολεύονται να συνάψουν διαπροσωπικές σχέσεις και να βρουν έναν κατάλληλο σύντροφο. Εν τέλει, ίσως η ευφυΐα να αποτελεί μειονέκτημα για κάποιον που στοχάζεται βαθιά. Τουλάχιστον σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

Οι ευφυείς άνθρωποι επιθυμούν εντονότερα την ανεξαρτησία τους

Ένα ευφυές άτομο προτιμά την ανεξαρτησία και την έχει σε βασική προτεραιότητα ως χαρακτηριστικό. Γι’ αυτό και συνήθως οι ευφυείς άνθρωποι διατηρούν ένα φόβο για τις δεσμεύσεις καθώς φοβούνται ότι μια σχέση μπορεί να τους εξαναγκάσει σε αλλαγή του τρόπου ζωής τους ακόμη και αν αυτός ο φόβος είναι παράλογος.

Οι ευφυείς άνθρωποι εμπιστεύονται δύσκολα

Έχει παρατηρηθεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι ευφυείς άνθρωποι κάνουν ανασφαλείς σκέψεις. Επιπλέον, καθώς ελέγχουν διεξοδικά τις ικανότητες ενός εν δυνάμει συνεργάτη και δεν ικανοποιούνται εύκολα, συνήθως καταλήγουν να είναι συγκεντρωτικοί και μόνοι.

Οι ευφυείς άνθρωποι βάζουν σε προτεραιότητα την καριέρα τους

Πολλές φορές, οι πολυμήχανοι άνθρωποι, επικεντρώνονται στη δουλειά τους τόσο πολύ που αυτό δεν τους αφήνει χώρο ώστε να εστιάσουν στην προσωπική τους ζωή και να την αναπτύξουν. Για αυτό είναι και λιγότερο προσαρμοστικοί στις αλλαγές από ότι οι υπόλοιποι.

Οι ευφυείς άνθρωποι υπεραναλύουν τα πάντα

Η υπερβολικά αναλυτική και εμμονική τους σκέψη μπορεί πολλές φορές να τους κάνει να χάσουν την εστίασή τους από την ουσία της σχέσης, να πάψουν να απολαμβάνουν τη στιγμή με το σύντροφό τους και να δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι τελειομανείς

Οι ευφυείς άνθρωποι συμβιβάζονται δύσκολα με οτιδήποτε δεν συναντά τα υψηλά τους πρότυπα και καθώς θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους για τον τέλειο σύντροφο, καταλήγουν να παραμένουν χωρίς αυτόν.

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι περισσότερο πρακτικοί από ότι συναισθηματικοί

Ορκισμένοι ορθολογιστές, οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν την εκλογίκευση των πραγμάτων αντί τη συναισθηματική εμπειρία μαζί τους καθώς έτσι αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς. Όμως οι ερωτικές σχέσεις δεν λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο και έτσι δεν μπορούν να εμπλακούν εύκολα σε κάποιο ειδύλλιο.

Πηγή