Η δύναμη του υποσυνειδήτου σας είναι τεράστια. Σας εμπνέει, σας καθοδηγεί και σας αποκαλύπτει ονόματα, γεγονότα και σκηνές από την αποθήκη της μνήμης σας.

Το υποσυνείδητό σας ελέγχει όλες τις ζωτικές διεργασίες και λειτουργίες του οργανισμού σας και ξέρει τη λύση όλων των προβλημάτων.

Το υποσυνείδητό σας ποτέ δεν κοιμάται, ποτέ δεν ησυχάζει. Δουλεύει διαρκώς. Μπορείτε να ανακαλύψετε τη θαυματουργή δύναμη του υποσυνειδήτου σας λέγοντάς του απλά και καθαρά πριν από τον ύπνο ότι θέλετε να γίνει κάποιο συγκεκριμένο πράγμα. Θα χαρείτε πολύ όταν διαπιστώσετε ότι μέσα σας απελευθερώνονται δυνάμεις που οδηγούν στην πραγματοποίηση αυτού που επιθυμείτε.

Το υποσυνείδητό σας είναι η πηγή των ιδανικών σας, των φιλοδοξιών και των αλτρουιστικών σας τάσεων.

Το υποσυνείδητό σας είναι το Βιβλίο της Ζωής σας

Όποιες σκέψεις, πεποιθήσεις, απόψεις, θεωρίες, ή δόγματα εντυπώνετε ή χαράζετε στο υποσυνείδητό σας θα τις βιώσετε ως αντικειμενική εκδήλωση συνθηκών, καταστάσεων και γεγονότων. Αυτά που εγγράφετε εσωτερικά θα τα βιώσετε εξωτερικά. Η ζωή σας έχει δυο πλευρές, την αντικειμενική και την υποκειμενική, την ορατή και την αόρατη, τη σκέψη και την εκδήλωσή της.

Η σκέψη γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας από τον εγκέφαλο, το όργανο του συνειδητού, λογικού σας νου. Όταν το συνειδητό ή ο αντικειμενικός σας νους αποδεχτεί τη σκέψη ολοκληρωτικά, τότε αυτή στέλνεται στο ηλιακό πλέγμα που ονομάζεται εγκέφαλος του νου, όπου αποκτά σάρκα και εκδηλώνεται στη ζωή σας.

Όπως τονίστηκε πριν, το υποσυνείδητό σας δεν προβάλλει αντιρρήσεις. Απλώς ενεργεί με βάση ότι εγγράφεται σ’ αυτό. Δέχεται την ετυμηγορία σας ή τα συμπεράσματα του συνειδητού σας σαν τελεσίδικα. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι γράφετε αδιάκοπα στο βιβλίο της ζωής, αφού οι σκέψεις σας γίνονται εμπειρίες.

Αυτό που εντυπώνεται στο υποσυνείδητο εξωτερικεύεται

Ο William James, ο πατέρας της αμερικανικής ψυχολογίας, είπε ότι η δύναμη που κινεί τον κόσμο βρίσκεται στο υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο χαρακτηρίζεται από άπειρη ευφυΐα και απεριόριστη σοφία. Τροφοδοτείται από κρυφές πηγές και αποκαλείται νόμος της ζωής. Οτιδήποτε χαράξετε επάνω του, το υποσυνείδητό σας θα κινήσει γη και ουρανό για να το κάνει πραγματικότητα. Γι’ αυτό πρέπει να το τροφοδοτείτε με τις κατάλληλες ιδέες και με εποικοδομητικές σκέψεις.

Ο λόγος που υπάρχει τόσο χάος και δυστυχία στον κόσμο είναι ότι οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την αλληλεπίδραση μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνειδήτου τους. Όταν αυτές οι δύο δυνάμεις λειτουργούν αρμονικά και συγχρονισμένα έχουμε υγεία, ευτυχία, γαλήνη και χαρά. Δεν υπάρχει αρρώστια ή διαταραχή όταν συνειδητό και υποσυνείδητο συνεργάζονται αρμονικά και ειρηνικά.

Αυτός είναι ο μεγάλος νόμος της ζωής.

Θα παρατηρήσετε παντού στη φύση το νόμο της δράσης και της αντίδρασης, της αδράνειας και της κίνησης. Αυτά τα δυο πράγματα πρέπει να εξισορροπούνται για να υπάρχει αρμονία και ισορροπία. Πρέπει να αφήνουμε την αρχή της ζωής να ρέει μέσα μας ρυθμικά και αρμονικά. Η εισροή και η εκροή πρέπει να είναι ίσες. Όλη σας η απογοήτευση οφείλεται σε ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Αν σκέφτεστε αρνητικά, καταστρεπτικά και με κακία, οι σκέψεις σας θα παράγουν καταστρεπτικά συναισθήματα που πρέπει να εκφραστούν και βρουν διέξοδο. Καθώς τα συναισθήματα αυτά είναι αρνητικής φύσης, εκδηλώνονται συνήθως σαν έλκη, καρδιακές παθήσεις, υπέρταση και άγχος.

Πληγώνουμε τον εαυτό μας με τις αρνητικές ιδέες που ενστερνιζόμαστε. Πόσες φορές δεν πλήγωσες τον εαυτό σου με την οργή σου, τους φόβους, τη ζήλια ή τη μανία σου για εκδίκηση; Αυτά είναι τα δηλητήρια που μπαίνουν στο υποσυνείδητό σου. Δεν γεννήθηκες μ’ αυτές τις αρνητικές διαθέσεις μέσα σου. Τροφοδότησε το υποσυνείδητό σου με ζωοδότρες σκέψεις και θα αποδιώξεις όλες τις αρνητικές καταστάσεις που έχεις μέσα σου. Με την πάροδο του χρόνου, εφόσον το κάνεις αυτό, όλο το παρελθόν θα σβηστεί και δεν θα το θυμάσαι πια.

Ενημέρωση: Το Sxeseis-kai-sunaisthimata περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πηγή: Από το βιβλίο «Η Δύναμη του Υποσυνειδήτου» Dr. Joseph Murphy – εκδ. διόπτρα