Τις προάλλες πηγαίνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά, έπεσε στην αντίληψη μου το εξής περιστατικό. Ένα ζευγάρι τσακωνόταν έντονα σε κεντρικό δρόμο, ο άντρας φερόταν βίαια στην κοπέλα, την έσπρωξε και πέταξε την βαλίτσα της από το αυτοκίνητο. Πόσοι από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες σε τέτοια περιστατικά;

 

Πόσοι από εμάς έχουμε γίνει ακροατές κάποιας απίστευτης ιστορίας λεκτικής βίας ή ξυλοδαρμού;

Έχετε αναρωτηθεί, σίγουρα, γιατί οι γυναίκες που έχουν δεχτεί βία δεν απομακρύνονται από την σχέση αυτή!

Όλα ξεκινούν από την αυτοεκτίμηση!

Όταν μια γυναίκα έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, πιστεύει ότι αξίζει την συμπεριφορά αυτή, θεωρεί ότι έχει κάνει κάτι κακό και πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό. Αν τις ρωτήσετε θα σας απαντήσουν: «τον αγαπάω, δεν μπορώ να τον αφήσω». Η αλήθεια όμως είναι ότι φοβούνται πως δεν είναι άξιες να τις αγαπήσει κανείς και ότι μετά το τέλος της σχέσης αυτής δεν θα βρουν κανέναν άλλο. Βέβαια, η αυτοεκτίμηση καλλιεργείται από την παιδική ηλικία.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά του άντρα που φέρεται βίαια, αν έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που ο πατέρας του ήταν βίαιος θα κάνει το ίδιο! Τα παιδιά είναι καθρέπτες μας!

ΚΑΜΙΑ γυναίκα δεν αξίζει βίαιη συμπεριφορά!

Να θυμάστε ότι αξίζετε το καλύτερο! Έναν άντρα να σας φέρεται με σεβασμό, αγάπη και τρυφερότητα! Αξίζεις ό,τι καλύτερο και μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο! Ό,τι δεν σε σέβεται δεν αξίζει να υπάρχει στην ζωή σου! Είσαι μοναδική, να το θυμάσαι αυτό! Αξίζει να είσαι ευτυχισμένη!

https://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: της Μαρίας Αρφαρά