Τα αδέρφια μας είναι οι φίλοι που δε θα χάσουμε ποτέ, θα είναι πάντα εκεί για μας μετά από κάθε τσακωμό και κάθε βαριά κουβέντα.

 

Αλήθεια έχετε αναλογιστεί ποτέ για πόσο ασήμαντα θέματα μαλώνουμε με τα αδέρφια μας και πόσα άσχημα λόγια ανταλλάσουμε χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος; Κανένας, όμως, τσακωμός δε θα κρατήσει πάνω από μία ώρα. Πώς να κρατήσεις κακία στον άνθρωπό που είναι δίπλα σου από την ώρα που γεννήθηκες;

Πάντα θα μας ενώνει ένας γόρδιος δεσμός μαζί τους. Όποιος έχει αδέρφια, γνωρίζει καλά αυτήν την αίσθηση της έντονης σύνδεσης. Μιας σύνδεσης που αλλάζει ανάλογα με το αν τα αδέρφια είναι ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Είναι όμορφο πράγμα να’ σαι κορίτσι και να έχεις μεγαλύτερη αδερφή. Ανέκαθεν τα παιδιά ίδιου φύλου έχουν μια καλή σχέση από μικρά, ίσως επειδή δε διαφέρουν και τόσο, τους συνδέουν τα κοινά ενδιαφέροντα βλέπεις. Αν έχεις μια μεγαλύτερη αδερφή μπορείς να μοιραστείς μαζί της τα πάντα. Από το να ανταλλάζετε τα ρούχα σας, θα φτάσετε να μιλάτε για ώρες για τα πιο απόκρυφα γυναικεία θέματα. Πράγματα, όμως, που μπορείς να κάνεις και με τη κολλητή σου.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, μιας κι έχω μεγαλύτερο αδερφό, να υποστηρίξω, πως το να είσαι κορίτσι και να έχεις αδερφό και δη μεγαλύτερο είναι μαγεία. Μαγεία που μόνο όσοι το βιώνουν, καταλαβαίνουν. Οι εντάσεις μέχρι να μπουν και τα δύο αδέρφια στην ενηλικίωση είναι έντονες, αμέτρητοι οι τσακωμοί στην προσπάθεια να εισχωρήσει και να καταλάβει ο ένας τον κόσμο του άλλου. Θα περάσουν πολλά χρόνια στην κόντρα, μετά την ενηλικίωση όμως η κόντρα αυτή μετατρέπεται σε συμμαχία. Κανένας δεν μπορεί να σε συμβουλέψει πλέον καλύτερα απ’ τον αδερφό σου, να σταθεί στο πλάι σου σε κάθε δυσκολία, να σε ακούσει και να σε προστατέψει. Θα είναι εκεί όποτε τον φωνάξεις, θα σε ωριμάσει όσο κανένας. Και ποιος είπε ότι δε θα μιλήσεις στον αδερφό σου για τα γκομενικά σου; Ακόμα και σ’ αυτόν τον τομέα θα σε καταλάβει περισσότερο από τον καθένα, θα σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές και θα μάθεις τους άντρες τόσο καλά, σαν την παλάμη σου.

Για μένα ο αδερφός μου είναι σύμμαχος, σύμβουλος και φύλακας άγγελος. Στα εύκολα και στα δύσκολα είναι εκεί και πάντα θα είναι. Ο πρώτος άνθρωπος που θα θελήσω να πάρω όταν έχω τις μαύρες μου, η μόνη αγκαλιά που είναι στα μέτρα μου και με ηρεμεί στις κρίσεις μου, καλμάρει τον πανικό μου.

Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι έχεις έναν άνθρωπο στον κόσμο, ο οποίος δε θα σου γυρίσει ποτέ την πλάτη, συνοδοιπόρος μια ζωή, να αντέχει την γκρίνια σου, τα ξεσπάσματά σου, την κάθε παραξενιά σου που μια ζωή θα την τρώει στη μάπα. Μπορεί να μη σε προλαβαίνει σε κάθε στραβοπάτημά σου, όμως θα βάλει όλη του τη δύναμη για να σε σηκώσει. Και θα σου πει όλα εκείνα τα απαραίτητα μυστικά για να μην ξαναπέσεις, ή τουλάχιστον να μην πονέσεις τόσο την επόμενη φορά.

Τα μεγαλύτερα αδέρφια μας μπορεί να είναι υπερπροστατευτικά. Είναι όμως και πιο έμπειρα, πάντα ένα βήμα μπροστά από μας, έχουν ζήσει καταστάσεις που εμείς θα αργήσουμε να βιώσουμε και γι’ αυτό είναι ικανά να μας μιλούν με ρεαλισμό, γνωρίζουν την πραγματικότητα και πάντα έχουν επιχειρήματα που θα σε πείσουν να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με ωριμότητα.

Να τα ακούμε λοιπόν τα αδέρφια μας, να τα αγαπάμε και να τα προσέχουμε κι εμείς. Είναι οι μόνοι άνθρωποι που ποτέ δε θα θελήσουν να μας δουν πληγωμένους, πάντα θα έχουν και κάτι καλό να μας πουν, να μας μάθουν πράγματα και να είναι εκεί για μας μια ζωή.

Αν έχω να βγάλω ένα συμπέρασμα μετά από όλα αυτά, είναι ότι τόσα χρόνια έμαθα να ζω σε δύο διαφορετικούς παράλληλους κόσμους, το δικό μου και το δικό του, που όταν ενώνονται παίρνω μαθήματα ζωής. Για μένα ο αδερφός μου είναι θείο δώρο, ο μόνος άντρας που δε θα πέσει ποτέ στα μάτια μου και μια ζωή θα με κάνει περήφανη για όσα μου δίδαξε, για όσα είναι κι όσα θα γίνει.

http://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

πηγή: Μαρία Παπαϊωάννου για το http://www.pillowfights.gr