Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την αγάπη σε μια σχέση. Προκειμένου να κάνετε κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε ούτε ζευγάρι, ούτε αντρόγυνο ούτε οτιδήποτε άλλο.

 

Παρά την αφθονία ποιητικών μεταφορών, είναι κυριολεκτικά αδύνατον να συνενωθούν δύο άτομα σε ένα. Είστε απλώς διακριτά άτομα που έχουν βρει πολλά κοινά στοιχεία να μοιραστούν μεταξύ τους. Ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο μόνοι μας και τον εγκαταλείπουμε μόνοι μας. Είναι απλή απερισκεψία να υπόσχεστε ότι θα αγαπάτε τον άλλο για πάντα. Παρότι μπορεί να είναι ωραίο να ακούμε κάποιον να το λέει, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κενή υπόσχεση. Σκεφτείτε το λίγο. Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο σύντροφος ή η σύντροφός σας θα σας αγαπάει για πάντα, ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζει, γιατί η αγάπη αποτελεί εμπειρία που βιώνεται στιγμή με τη στιγμή. Η χθεσινή αγάπη τελείωσε, η αυριανή αγάπη δεν έχει έρθει ακόμη και η σημερινή αγάπη πρέπει να κερδηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο για όσο χρονικό διάστημα και τα δύο άτομα ικανοποιούν κάποια ανάγκη τους και προσφέρουν στη σχέση. Και η αγάπη πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για να μπορέσει να διατηρηθεί μια σχέση. Κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσω συμβολαίων! Προκειμένου να διατηρήσετε την αγάπη σε μια σχέση, ο ένας σύντροφος δεν πρέπει να προσπαθεί να αλλάξει τον άλλο. Αυτό συμβαίνει εξαιρετικά συχνά και είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στο χωρισμό και στο διαζύγιο.

Η αγάπη, ο ρομαντισμός και οι συγκινήσεις γίνονται δυνατά όταν επιτρέπετε στο σύντροφό σας να εκφράσει την ατομικότητά του. Όταν η σχέση δεν πνίγεται από παράλογες απαιτήσεις και προσδοκίες, η οικειότητα μεταξύ των συντρόφων αυξάνεται. Όσο πιο ανεξάρτητοι αισθάνεστε, τόσο περισσότερο θα εκτιμάτε το σύντροφό σας. Η αληθινή αγάπη βασίζεται στην αληθινή ελευθερία. Μόνο όσοι είναι ελεύθεροι μπορούν να αγαπήσουν χωρίς αναστολές.

Το χρόνο που περνάτε μαζί πρέπει να τον αφιερώσετε στο να δίνετε κίνητρα στον άλλο να σας αγαπήσει περισσότερο και στο να μοιράζεστε πράγματα που απολαμβάνετε και οι δύο. Αυτό θα διώξει την πλήξη και θα κρατήσει τη σχέση ζωντανή. Από αυτή την άποψη η ανάπτυξη μιας ρομαντικής προσωπικότητας έχει ζωτική σημασία. Δίχως ρομαντισμό η ζωή δεν έχει τον απαραίτητο μαγνητισμό, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τον καλλιεργήσετε.

Μια ρομαντική προσωπικότητα θα αυξήσει το μαγνητισμό που ασκείται στο περιβάλλον σας και θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε τους ανθρώπους, τα γεγονότα και τις περιστάσεις που επιθυμείτε. Όλοι χρειαζόμαστε ρομαντισμό στη ζωή μας και είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς που τον εξάπτουν και τον προάγουν.

http://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Από το βιβλίο «Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης» Dr. Robert Anthony εκδόσεις Διόπτρα