Στο δρόμο της επιτυχίας  μάθε  πως όλα μπορεί να μην είναι εύκολα για σένα. Ίσως πολλά εμπόδια να εμφανίζονται μπροστά σου, δυσκολεύοντας την πορεία σου.

 Όμως θυμήσου πως αξίζει κάποιος να δώσει μάχη, για να καταφέρει κάτι που αγαπάει πολύ. Δώσε λοιπόν κι εσύ την μάχη σου και μην τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία που θα βρεθεί μπροστά σου, μην παραδώσεις έτσι εύκολα τα όπλα σου.

Πάλεψε με τις αντιξοότητές σου, με αξιοπρέπεια, και υπερασπίσου τον εαυτό σου.

Συγκεντρώσου στο στόχο σου και οραματίσου  τον εαυτό σου.

Φαντάσου πώς θα είσαι στο μέλλον πετυχαίνοντας τα ονειρά σου και  το πόσο όμορφα θα αισθανθείς όταν θα υλοποιήσεις την κάθε όμορφη σκέψη σου.

Δες πόσο πολύ θα αυξηθεί η αυτοπεποίθηση σου και το πόσο θετικά θα αλλάξει η εικόνα του εαυτού σου.

Αισθάνεσαι πλέον πως μπορείς να θέσεις στόχους και να τους κατακτήσεις. Δες την ικανότητα σου αυτή να πετυχαίνεις και απόλαυσέ το.

Από μέσα σου, διώξε κάθε αρνητική σκέψη που σε δυσαρεστεί. Ξέρεις πως τέτοιες σκέψεις είναι βλαβερές για την υγεία σου και δηλητηριάζουν την ψυχή σου.

Απομάκρυνε λοιπόν όλες αυτές τις δυσάρεστες σκέψεις και κράτα τις ευχάριστες.

Κράτα αυτές που σε κάνουν μόνο  να χαμογελάς.

Άσε σε μια άκρη όλες τις ενοχλητικές σκέψεις που σε γεμίζουν μόνο προβληματισμούς και μην προσπαθείς να δώσεις λύσεις και απαντήσεις.

Μην  κριτικάρεις αυστηρά τον εαυτό σου, δίνεις το καλύτερο που μπορείς και αυτό φτάνει και περισσεύει.

Μη ξεχνάς πως  μέσα σε αυτή την διαδρομή έμαθες πολλά. Έμαθες πώς να στέκεσαι όρθιος και πώς να γίνεις εσύ ο ήλιος του εαυτού σου, όταν οι άλλοι γύρω σου είναι ψυχροί.

Έμαθες, όταν όλοι γύρω σου σε απορρίπτουν, πώς εσύ να μπορείς να ανοίξεις μια ζεστή αγκαλιά για τον εαυτό σου και ας μην το κάνει κανένας άλλος αυτό.

Έμαθες να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σε όποιες δύσκολες καταστάσεις και αν βρέθηκες, χωρίς να τον αποθαρρύνεις με σκληρά λόγια αυτοκριτικής.

Έμαθες τι σημαίνει να αγαπάς αληθινά όταν ακούς τα δάκρυα της ψυχής σου  να σου μιλούν.

Έμαθες να είσαι εκεί στις δύσκολες σου στιγμές, έμαθες να είσαι παρόν και  στη θλίψη σου.

Και στο τέλος μπόρεσες  να γίνεις  πιο δυνατός.

Έμαθες  να αγαπάς πιο δυνατά και έγινες ακόμα πιο αληθινός.

Http://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Κείμενο της ψυχολόγου Θεοδώρας Μουστάκα