Ο ΘΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που μπορεί να σε βάλει σε μεγάλους μπελάδες. Θέλεις να δεις πόσους μπελάδες σου φέρνει ο θυμός σου;

 

Όχι βέβαια! Είναι πιο εύκολο για σένα να αρνηθείς ότι υπάρχει πρόβλημα: «Ποιος είναι θυμωμένος; Εγώ; Μάλλον θα εννοούν κάποιον άλλο. Εγώ δεν εξοργίζομαι ποτέ.» Ή να ελαχιστοποιήσεις το πρόβλημα: «Καλά, μπορεί να έχω ένα προβληματάκι με το θυμό μου, αλλά δεν είναι και τόσο σπουδαίο.» Ή να ρίξεις το φταίξιμο στους άλλους: «Καλά, και βέβαια βγάζω καπνούς, όταν θυμώνω, αλλά αυτός φταίει.»

Ας αφήσουμε τις σαχλαμάρες εδώ και τώρα. Δεν είσαι το αθώο θύμα. Ούτε είσαι ο καλύτερος άνθρωπος που υπάρχει στη γη. Να είσαι ειλικρινής. Κομμένες οι προφάσεις. Σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου. Είσαι ένας θυμώδεις άνθρωπος. Ένας πολύ θυμώδης άνθρωπος. Ένας «θυμομανής.»

Θέλεις αποδείξεις; Συνέχισε να διαβάζεις. Τις αποδείξεις θα τις βρεις, αν είσαι ειλικρινής.

Όλα άνω κάτω – Τα αποτελέσματα του μακροχρόνιου θυμού

Αν γυρίσεις τη σελίδα, θα δεις ένα μεγάλο κύκλο χωρισμένο σε οκτώ μέρη. Ο κύκλος αυτός μοιάζει με μια πίτα και κάθε κομμάτι της είναι ένα μέρος της δικής σου ζωής. Είναι η προσωπική σου πίτα του θυμού. Περιλαμβάνει λοιπόν οχτώ σημαντικούς τομείς της ζωής σου που τους έχεις καταστρέψει εξαιτίας του θυμού σου.

Ρίξε μια ματιά στις ονομασίες που έχουν τα κομμάτια:

  • Υγεία
  • Οικογένεια
  • Δουλειά και σχολείο
  • Χρήματα
  • Φίλοι
  • Ο νόμος
  • Διάθεση και προσωπικότητα
  • Αξίες και πνεύμα

Έχεις πρόβλημα με το θυμό σου, αν οποιοδήποτε κομμάτι είναι γεμάτο με τις συνέπειες του θυμού σου. Οι αρνητικές συνέπειες είναι το τελικό αποτέλεσμα μετά από χρόνια ή ίσως και μία ολόκληρη ζωή γεμάτη θυμό. Όσο περισσότερα κομμάτια του σχήματος είναι γεμάτα με προβλήματα εξαιτίας του θυμού σου, τόσο χειρότερη γεύση έχει η ζωή σου. Αν τα περισσότερα ή όλα τα κομμάτια είναι γεμάτα θυμό, ολόκληρη η ζωή σου έχει πολύ πικρή γεύση.

Http://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Από το βιβλίο: «Νίκησε το θυμό και την υπερένταση τώρα!» του Δρ. ΡΟΝ ΠΟΤΕΡ – ΕΦΡΟΝ