Θα έρθει κάποια στιγμή ένας άνθρωπος στη ζωή σου, που δεν θα σου πει κανένα “θα”. Δεν θα σου δώσει υποσχέσεις, δεν θα σου πει λόγια. 

Θα γυρίσεις το βλέμμα σου και θα είναι εκεί. Δεν θα ανταλλάξετε κουβέντα, και θα τα έχετε πει όλα. Θα σου κρατήσει το χέρι, θα σε βάλει στην αγκαλιά του και θα έχουν τακτοποιηθεί όλα τα σπασμένα της ψυχής σου. 

Εκείνος ο άνθρωπος, δεν θα είναι ποτέ ένας ρόλος. Δεν θα είναι ένα πράγμα. Δεν θα του ανήκει μια πλευρά ή μια στιγμή σου. 

Εκείνος ο άνθρωπος, είναι ο άνθρωπός σου. Ο σύμμαχός σου. Το ταίρι σου και ο σύντροφός σου. Είναι ο άνθρωπος που δεν θα χρειαστεί ποτέ να αναρωτηθείς “αν θα..” γιατί έκανε τα δύσκολα εύκολα κι όλα τα “θέλω”, γίνονται “μπορώ”.

Είναι ο άνθρωπός σου και θα γίνεται η δύναμή σου. Θα γίνεσαι η δική του. Χωρίς εγωισμό. Χωρίς απωθημένα και κατάλοιπα. 

Είναι ο άνθρωπός σου και όταν τον συναντήσεις, θα καταλάβεις γιατί έπρεπε να συναντήσεις όλους όσους συνάντησες, θα καταλάβεις γιατί έπρεπε να έρθεις αντιμέτωπος ακόμα και με τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Θα καταλάβεις πως όλα τα σκοτάδια, όλα τα εμπόδια, έπρεπε να τα ζήσεις, για να μπορείς να βρεθείς απέναντί του, όχι μισός, όχι περίπου εδώ και περίπου εκεί, όχι μοιρασμένος. 

Θα καταλάβεις ότι είναι ο άνθρωπός σου γιατί θα σταθείς ολόκληρος απέναντί του, και δεν θα χρειαστούν λέξεις. Δεν θα χρειαστεί συγχρονισμός και συνθήκες. Θα έχει συντονιστεί το σύμπαν με τα θέλω σας. 

Θα καταλάβεις ότι είναι ο άνθρωπός σου γιατί όταν θα μιλάς για εκείνον, θα λάμπεις από ευτυχία και περηφάνια και έρωτα κι αγάπη και θαυμασμό.. 

Γιατί λάμπει ο άνθρωπος όταν αγαπά και αγαπιέται. Γιατί θα είναι ο άνθρωπός σου! Γιατί θα είστε ένα.. 

Πηγή: Σοφία Παπαηλιάδου