Όλοι έχουμε ανάγκη από αγκαλιές. Οι αγκαλιές μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα, ελαφραίνουν το βάρος και μας κάνουν να αισθανόμαστε αγαπητοί. Μερικές φορές, μια αγκαλιά αρκεί για να θεραπεύσει την ψυχή σας.

Οι αγκαλιές αποτελούν ένα τρόπο έκφρασης της στοργής, της κατανόησης, της αγάπης και της αποδοχής. Σημαίνει: “όλα είναι εντάξει” και “είμαι εγώ εδώ, μαζί σου”, κάτι που όλοι χρειαζόμαστε μια στο τόσο.

Έχουμε αναφερθεί σε πολλά άρθρα για το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον εκτιμούμε και για την ικανότητά μας να πολεμάμε για τα όνειρά μας και να αποφεύγουμε τις αρνητικές σχέσεις.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε αυτή την κίνηση αγάπης, που σημαίνει πολύ περισσότερα από την απλή επαφή δυο σωμάτων και τη στιγμιαία ένωση της καρδιάς τους. Δυο άτομα ανοίγουν την καρδιά τους και ο ένας αγκαλιάζει την ψυχή του άλλου.

Επομένως, πείτε μου… αγκαλιάζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα κάθε μέρα;

Μια αγκαλιά θεραπεύει και καταπραΰνει τους φόβους

Ας αρχίσουμε μιλώντας για εκείνες τις αγκαλιές που μπορούν να λύσουν προβλήματα χωρίς να χρειάζεται να ειπωθούν λόγια. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε δεχτεί μια τέτοια αγκαλιά κάποια στιγμή μετά από κάποια διαφωνία με τα παιδιά ή το σύντροφό σας.

Υπάρχουν αρκετές στιγμές μέσα στην ημέρα που διαφωνείτε και λέτε λόγια που είναι γεμάτα ένταση. Υπάρχει κάποια στιγμή που το μυαλό μας δεν μπορεί να σκεφτεί πλέον αλλά υπάρχουν αισθήματα και συναισθήματα που μας δείχνουν ότι αγαπάμε αυτό το άτομο και μας πληγώνει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση.

Κάτι τόσο απλό όσο μια αγκαλιά μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τις εντάσεις και οποιαδήποτε αίσθηση στρες και απόγνωσης. Ξαφνικά όλα γίνονται ένα: τα σώματα, τα συναισθήματα και οι έγνοιες.

Κάτι εξίσου σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι στις ερωτικές σχέσεις, είναι πολύ σύνηθες να αντιμετωπίζετε καταστάσεις αμφιβολίας, φόβου και ανησυχίας.

  • Υπάρχουν στιγμές όπου οι σχέσεις μετατρέπονται σε μια ρουτίνα, η κάθε μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη και μερικές φορές χάνετε τη μαγεία που κάποτε είχατε. Τότε αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι αμφιβολίες.
  • Θα αρχίσετε να φοβάστε και να αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας σάς αγαπάει ακόμα, αν συνεχίζει να σας θέλει και αν η σχέση σας θα παραμείνει για πάντα δυνατή.
  • Τότε λοιπόν αρχίζει να εμφανίζεται και η ανάγκη για επιβεβαίωση. Μερικές μέρες, οι φράσεις: “όλα είναι μια χαρά”, “φυσικά και σε αγαπώ ακόμα, μα τι σκέφτεσαι;” δεν αρκούν. Δεν θέλετε να ακούσετε τις λέξεις, θέλετε να δείτε πράξεις. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια δυνατή και μεγάλη αγκαλιά, χωρίς λόγια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγκαλιαστείτε και όποτε μας αγκαλιάζουν, έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε ότι είναι αληθινή, ότι προέρχεται από έντονα συναισθήματα και είναι αυθεντική. Τότε θα εξαφανιστούν οι φόβοι σας, όταν όλο το σύμπαν γίνει ένα και πέσουν τα τείχη που μας κρατούν μακριά.

Οι αγκαλιές που σας ενώνουν με τον κόσμο και εκείνες που αγαπάτε περισσότερο

Οι καλύτερες αγκαλιές είναι εκείνες που αποκτούμε όταν τις χρειαζόμαστε περισσότερο, όταν πραγματικά ανακαλύπτετε τι ορίζει τη ζωή σας και την καρδιά σας.

  • Έχουν διεξαχθεί πολλά πειράματα στους δρόμους όπου ένα άγνωστο άτομο προσφέρει “δωρεάν αγκαλιές”. Είναι μια κίνηση που προσφέρει ζεστασιά, αν και οι αυθεντικές αγκαλιές -οι πιο θεραπευτικές αγκαλιές- είναι εκείνες που προέρχονται από ανθρώπους που αγαπάμε.
  • Αν μια αγκαλιά σάς ενώνει με τον κόσμο, είναι επειδή προέρχεται από κάποιο πρόσωπο που είναι σημαντικό για σας. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πώς θα ήταν τα παιδιά αν δεν είχαν συνεχή σωματική επαφή όπως χάδια και αγκαλιές στο πρωινό τους ξύπνημα για καλημέρα και πριν το βραδινό τους ύπνο για καληνύχτα.
  • Η αγκαλιά αποτελεί τρόπο αναγνώρισης για ένα παιδί ή ένα ηλικιωμένο άτομο, τους δίνει ρίζες. Τους δείχνει ότι αποτελούν κομμάτι σας και ότι τους βλέπετε, τους αγαπάτε και τους τυλίγετε στα χέρια σας γιατί αποτελούν μέρος της ψυχής σας.
  • Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο που να προσφέρει τόση ανακούφιση όσο μια αγκαλιά, αν γίνεται την κατάλληλη στιγμή και προσφέρεται με ειλικρίνεια. Η καρδιά ζωντανεύει, ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση και σας χαρίζει ένα ευχάριστο αίσθημα χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται.

Αν δεν κάνουν εκείνοι το βήμα να σας αγκαλιάσουν… τότε αγκαλιάστε τους εσείς!

Μερικές φορές οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους ή οι γονείς τους φαίνονται λίγο “ψυχροί”, δείχνουν ότι δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις στοργής ή τις απορρίπτουν.

Αυτό είναι κομμάτι της προσωπικότητάς τους. Ωστόσο, το ότι δεν σας αγκαλιάζουν δεν σημαίνει ότι δεν τη χρειάζονται ή δεν την εκτιμούν. Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτή τη συναισθηματική ανάγκη. Δεν τολμούν να το κάνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το θέλουν.

  • Όταν τα παιδιά φτάνουν σε μια ηλικία, αρχίζουν να συσχετίζουν τις αγκαλιές με συγκεκριμένα σημάδια στοργής που τα γυρίζουν πίσω στις ημέρες όπου ήταν πολύ μικρά, ενώ τώρα προσπαθούν να αποκτήσουν την πολυπόθητη ανεξαρτησία.
  • Μην ανησυχείτε όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μην θυμώνετε μαζί τους και μην σκέφτεστε ότι δεν σας αγαπούν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια ξαφνική, κλεφτή και δυνατή αγκαλιά πάντα θα φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπό τους και θα τα κάνει να κοκκινίζουν.

Όλοι έχουμε ανάγκη από αγκαλιές καθημερινά ή τυχαία για να ενδυναμώνουμε τις σχέσεις μας. Μας υπενθυμίζουν ότι: “είμαι εδώ μαζί σου και ποτέ δεν θα σταματήσω να σε αγαπώ. Είσαι το καλύτερο κομμάτι της ζωής μου.”

Πηγή