Ο Νόμος της Έλξης δηλώνει ότι τα όμοια έλκονται, ότι τα πάντα ελκύουν προς το μέρος τους αυτά τα οποία είναι παρόμοια με τον εαυτό τους. Όλα τα πράγματα ελκύουν κοντά τους, αυτά με τα οποία είναι ίδια ή ταυτόσημα.

Όλα στο σύμπαν είναι φτιαγμένα από ενέργεια, ακόμα κι εμείς. Είμαστε σαν μαγνήτες και η μία ενέργεια έλκει την άλλη. Οι ενέργειες που έχουν παρόμοια φύση, πάντοτε θα έλκονται μεταξύ τους. Οτιδήποτε υπάρχει στο μυαλό μας, αυτό ακριβώς θα προσελκύσουμε.

Το δυνατότερο και ισχυρότερο είδος ενέργειας γνωστό στο Σύμπαν, είναι η ΣΚΕΨΗ και κάθε σκέψη , εκπέμπει – δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, εκπέμποντας έτσι μαγνητική ενέργεια, προσελκύοντας άλλες σκέψεις παρόμοιας φύσης, χρησιμοποιώντας το Νόμο της Έλξης.

Τα Πάντα Είναι Ενέργεια

  • Η Ενέργεια δεν δημιουργείται ούτε καταστρέφεται
  • Είναι η αιτία και το αποτέλεσμα του εαυτού της
  • Βρίσκεται παντού και πάντοτε σε όλα τα μέρη
  • Βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και ποτέ δεν σταματά
  • Πάντα μεταλλάσσεται από μία μορφή σε άλλη
  • Η αλλαγή είναι η κύρια ιδιότητα της ενέργειας
  • Η ενέργεια είναι τα πάντα

Κάθε εμπειρία, κάθε αντικείμενο, κάθε πρόσωπο στη ζωή μας είναι παρόν, επειδή το έχουμε προσελκύσει στην πραγματικότητα μας. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, ούτε τυχαίες συναντήσεις, ούτε συμπτώσεις, ούτε ατυχήματα, καμία θεϊκή παρέμβαση, ούτε εξωτερικές δυνάμεις να μας σταματούν από το να έχουμε αυτό που θέλουμε να έχουμε.

Από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε το Νόμο της Έλξης, θα αντιληφθούμε ότι σε οτιδήποτε κατευθύνουμε την προσοχή μας, το προσκαλούμε στην πραγματικότητα μας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΚΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Δε χρειάζεται πλέον να ψάξουμε έξω από τον εαυτό μας για να βρούμε αυτό που επιθυμούμε. Όλα τελειώνουν, αλλά και αρχίζουν από εμάς. Είμαστε ο σεναριογράφος και η ζωή μας είναι το τέλειο σενάριο. Είμαστε ο παραγωγός και η ζωή μας η καλύτερη παραγωγή μας.  Ο ηθοποιός και η ζωή μας η ταινία που πρωταγωνιστούμε… ο Φειδίας και η ζωή μας είναι το γλυπτό μας… ο DaVinci και η ζωή μας ο πίνακάς μας.
Ποια θα είναι η επόμενη πινελιά, σκηνή, σελίδα που θα γράψουμε στο βιβλίο, θα ζωγραφίσουμε στον καμβά, αυτού του απίστευτου δώρου που λέγεται ζωή;

Η ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Όλα όσα έχουμε στη ζωή μας, όλα όσα ήρθαν… άνθρωποι, καταστάσεις, πράγματα, τα πάντα ξεκίνησαν σαν σκέψη, από μια ιδέα ή ένα πιστεύω.

Οι σκέψεις είναι ενέργεια και όπως όλες οι μορφές ενέργειες, ελκύουν παρόμοιες μορφές κοντά τους. Αυτή είναι η Αρχή της Συνήχησης. Αυτό το οποίο σκεφτόμαστε, έχει μια αντίστοιχη συνήχηση ή ενεργειακό ταίριασμα, με αντικείμενα, καταστάσεις, ανθρώπους. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τον βιώνουμε, όπως επίσης τις καταστάσεις, τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στη ζωή μας.

Αυτή η δημιουργική ενέργεια μας είναι απείρως διαθέσιμη. Είμαστε η φυσική προέκταση ενός μη φυσικού όντος , της Δύναμης της Δημιουργίας, του Θεού, Αλλάχ, Κρίσνα… και αυτό το ον, αντί να είναι μια σταγόνα του Ωκεανού της Δημιουργίας, είναι μια προέκταση του Όλα Όσα Είναι, που προβάλλει τον εαυτό του στη φυσική πραγματικότητα.

Ως τέτοια προέκταση είμαστε συνδεδεμένοι με αυτή την ανεξάντλητη πηγή, της ίδιας ενέργειας που δημιούργησε το φυσικό σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε, της ίδιας ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει όλα όσα βλέπουμε και βιώνουμε στην πραγματικότητά μας. Και αυτή η ενέργεια είναι απολύτως ουδέτερη, γιατί επιτρέπει στον εαυτό της να σχηματίζεται και να διαμορφώνεται από την σκέψη μας.

Δε γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και δεν θέλουμε. Όταν λοιπόν, θέλουμε να προσελκύσουμε κάτι στη ζωή μας και το μόνο που κάνουμε είναι να επικεντρωνόμαστε στην έλλειψη αυτού του αντικειμένου, τότε το Σύμπαν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας φέρει περισσότερο από αυτό που σκεφτόμαστε, περισσότερη έλλειψη αυτού του αντικειμένου, το οποίο λέμε ότι θέλουμε.

Το Σύμπαν δεν κρίνει, εάν αυτό που θέλουμε ή δε θέλουμε είναι καλό ή κακό. Μόνο αποκρίνεται σε κάθε μας σκέψη. Αυτή η Δύναμη της Δημιουργίας, δεν κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στο “θέλω” και “δεν θέλω”. Απλώς ακολουθεί και υποστηρίζει την σκέψη μας.

Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και όχι το αντίστροφο. Έτσι λοιπόν, καθώς οι σκέψεις μας είναι εστιασμένες σε αυτό που φοβόμαστε ή σε πράγματα που δεν θέλουμε, ή μας είναι δυσάρεστα, η Μεγάλη Δύναμη του σύμπαντος, η ίδια ενέργεια που δημιουργεί τους κόσμους, με ακρίβεια ακολουθεί τις σκέψεις μας για να μας φέρει αυτό στο οποίο είχαμε κατευθύνει την προσοχή μας.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Οτιδήποτε κι’ εάν σκεφτούμε έχει δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά υπάρχει το “έχω” της επιθυμίας μας και από την άλλη πλευρά το “δεν έχω”. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να έχεις λεφτά και να μην έχεις λεφτά, αγάπη ή όχι αγάπη.

Όταν λοιπόν σκεφτόμαστε και κάνουμε όνειρα είναι καλό να επικεντρώσουμε, να ευθυγραμμίσουμε  τη σκέψη μας με αυτά που θέλουμε να προσελκύσουμε στη ζωή μας.

Εάν εστιάσουμε στην έλλειψη οποιουδήποτε πράγματος, είναι δεδομένο σίγουρο ότι ΚΑΙ ΑΥΤΌ θα καταφέρουμε να πραγματοποιηθεί. Εάν φοβόμαστε την αρρώστια, θα την ελκύσουμε. Εάν φοβόμαστε μην μείνουμε μόνοι, αυτό θα γίνει.

Το σύμπαν δεν είναι κριτής – δικαστής, ούτε θα αποφασίσει ποτέ για μάς.. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, κυρίαρχοι αυτού που βιώνουμε και το σύμπαν δεν μπορεί και ούτε θα κάνει οτιδήποτε ενάντια σε αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗ ΦΟΡΑ

Οι περισσότεροι από εμάς από τη στιγμή που σχηματίσουμε μια καινούρια σκέψη σχετικά με αυτό που επιθυμούμε, μέσα σε μερικές μέρες αρχίζουμε να σκεφτόμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το Σύμπαν σαν υπάκουος υπηρέτης ανταποκρίνεται σε αυτό που του ζητάμε άμεσα και καθώς σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε, αρχίζει αμέσως να το μεταφέρει προς το μέρος μας.

Παρόλα αυτά σχεδόν όλοι μας, αλλάζουμε γνώμη για το τι θέλουμε με μεγάλη συχνότητα, με αποτέλεσμα το Σύμπαν να παραλαμβάνει τόσες ακυρώσεις παραγγελιών, όσες και παραγγελίες!

Η κύρια αιτία στην πραγματικότητα , η μοναδική αιτία για την οποία οι επιθυμίες μας δεν εκδηλώνονται άμεσα, ακόμα και τη στιγμή που το σκεφτόμαστε, είναι εξαιτίας των άλλων σκέψεων μας , τις οποίες επίσης έχουμε εκδηλώσει. Τα πάντα αρχίζουν από την ισορροπία των σκέψεών μας.

Η Δύναμη της Δημιουργίας, δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να ακολουθεί τις σκέψεις μας. Εκδηλώνουμε ΜΟΝΟ μια σκέψη σχετικά με την παρουσία αγάπης και ευτυχίας στη ζωή μας, τότε αυτό θα λάβουμε. Εκδηλώνουμε ΜΟΝΟ μια σκέψη σχετικά με την αφθονία χρημάτων, τότε αυτό θα λάβουμε.

Έχετε προσέξει πως εκείνοι που μιλούν περισσότερο για αρρώστιες τις έχουν; Κι εκείνοι που μιλούν περισσότερο για ευημερία την έχουν; Οτιδήποτε αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι η απόλυτη αντανάκλαση εκείνου που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Και έλκουμε ακριβώς αυτό που αισθανόμαστε.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Ασφαλώς όλα αυτά, δεν είναι καθόλου τυχαία, γιατί δεν υπάρχει πραγματικά αυτή η λέξη, με το νόημα που της δίνουμε. “Τυχαία” λέμε εκείνα, που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τη λογική μας. Τίποτα δεν γίνετε τυχαία.

Όλα όσα μας συμβαίνουν, είναι αποτέλεσμα δικών μας ενεργειακών εκπομπών, συνειδητών και κυρίως ασυνείδητων.

Ο Νόμος της Έλξης, κινητοποιεί το Νόμο της Συγχρονικότητας, που με τη σειρά του, οργανώνει για μας όλα αυτά που ως τώρα, ονομάζαμε “τυχαία”. Σε οτιδήποτε κι αν δώσουμε τη προσοχή μας, οπουδήποτε εστιάσουμε για πολύ, αυτό προσελκύουμε στην πραγματικότητα μας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας έχουν τις ανάλογες δονήσεις, οι οποίες εκπέμπουν τα ανάλογα “σήματα”.

Μπορούμε αλλάζοντας τις σκέψεις μας και τον τρόπο που νιώθουμε, να αλλάξουμε όλη τη ζωή μας. Αρκεί να το αντιληφθούμε, και να το ζητήσουμε δυνατά μέσα από τη καρδιά μας. Και να είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε γι’ αυτό. Ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε τις συνήθειες μας και κυρίως τα παλιά πρότυπα συμπεριφοράς, που μας θέλουν ‘θύματα’, ανήμπορους να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσουμε αυτό που επιθυμούμε, είναι η Ευγνωμοσύνη. Νιώθοντας αληθινή ευγνωμοσύνη, για αυτό που θέλουμε να συμβεί, – σαν να έχει ήδη συμβεί – στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Σύμπαν, ότι το θέλουμε πραγματικά, ότι το περιμένουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί να το λάβουμε, και έτσι το Σύμπαν ανταποκρίνεται στο “αίτημα” μας.

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη ανυψώνουμε τη συχνότητα της ενέργειας μας σε ανώτερα επίπεδα και αναλαμβάνουμε δράση!
Και από τη στιγμή που οι σκέψεις είναι δημιουργικές, μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας αυτό που θέλουμε. Καταρχάς ας τολμήσουμε να ονειρευτούμε. Ας σταματήσουμε να φοβόμαστε μήπως απογοητευτούμε.

Οι σκέψεις είναι μαγνητικές και προσελκύουν πράγματα, ΑΛΛΑ παίρνουν τη δύναμη τους από τα συναισθήματα. Τα συναισθήματα είναι εκείνα που έχουν την αληθινή δύναμη, για αυτό αν σκεφτόμαστε κάτι, αλλά ταυτόχρονα φοβόμαστε, ή αμφιβάλλουμε, αυτό ακριβώς θα προσελκύσουμε.

Ας αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να ονειρευτεί. Η φαντασία μας είναι το μεγαλύτερο δώρο, το δυνατότερο εργαλείο, αλλά και το πιο εύπλαστο υλικό για να χτίσουμε τη ζωή μας, όπως εμείς θέλουμε.

Ας ξεχάσουμε οτιδήποτε έχουμε μάθει σε όλη μας τη ζωή. Αυτή είναι η αρχή ενός καινούριου κόσμου, ενός νέου ονείρου. Το όνειρο που ζούμε είναι δικό μας δημιούργημα. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη πραγματικότητα κι άρα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Έχουμε τη δύναμη να πλάσουμε τη κόλαση, όπως επίσης έχουμε τη δύναμη να πλάσουμε το παράδεισο. Γιατί να μην ονειρευτούμε ένα διαφορετικό όνειρο; Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε το μυαλό, τη φαντασία και τα συναισθήματα μας με στόχο το όνειρο ενός παραδείσου;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)

Για αρκετούς από εμάς, έχουν υπάρξει φορές που ενώ χρησιμοποιήσαμε το Νόμο της Έλξης, ή έτσι τουλάχιστον νομίζαμε, δεν είδαμε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαμε. Και είναι φυσικό πολλοί να αναρωτηθήκαμε γιατί δεν λειτουργεί, είναι αληθινός, γιατί δεν έχω τα αποτελέσματα που θέλω;

Το αρχικό, βασικό , κύριο και αναμάρτητο λάθος που κάνουμε είναι ότι πιστεύουμε ότι είμαστε αποκομμένοι – διαφορετικοί από τη Δύναμη που υπάρχει, που κάποιοι την αποκαλούν Πηγή, Ενέργεια, Μεγάλη Δύναμη, Θεό , Αλλάχ, Κρίσνα …

Ότι κι εάν την αποκαλούμε είναι η Δύναμη της Δημιουργίας, που δημιούργησε το Σύμπαν, όλα όσα υπάρχουν και όλα εκείνα που δεν υπάρχουν, όλα όσα βλέπουμε, κι όλα εκείνα που δεν βλέπουμε, τα υλικά και τα άυλα.

Αν θέλουμε ο Νόμος της Έλξης να λειτουργήσει αποτελεσματικά, θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια δύναμη που υπάρχει ΕΞΩ από εμάς. Θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε, ότι προσπαθούμε να “προσελκύσουμε” κάτι που είναι αποσπασμένο από εμάς … έξω από εμάς… κάτι που δεν το έχουμε και μας λείπει.

Ο Νόμος της Έλξης δεν είναι κάτι άλλο από τον τρόπο έκφρασης της πραγματικής μας φύσης. Αυτό σημαίνει ότι αντί να ελκύουμε κάτι που υπάρχει έξω από εμάς, εκφράζουμε την ευχή και την επιθυμία να φέρουμε στην επίγνωσή μας κάτι το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πραγματικού μας εαυτού, κάτι το οποίο είναι ήδη τμήμα του δυναμικού της φύσης μας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΌΛΟΙ είμαστε αναπόσπαστες όψεις της Ενέργειας,  της Μεγάλης Δύναμης, της Πηγής,  του Θεού, του Αλλάχ,  του Κρίσνα, της Δύναμης της Δημιουργίας, όλων όσων υπάρχουν στο τώρα, στο παρελθόν, αλλά και για πάντα. Τα πάντα βρίσκονται ήδη μέσα μας, στην διάθεσή μας να ανασυρθούν στην συνειδητότητα μας, και να υλοποιηθούν σαν καταστάσεις που βιώνουμε.

Η Δύναμη της Δημιουργίας είναι το Όλον, το Ένα.

Είμαστε τμήμα αυτής της Δύναμης, άρα σαν αυτήν είμαστε Όλον.

Όπως οποιοδήποτε στοιχείο του ολογράμματος περιέχει και συμπεριλαμβάνει το Όλον, έτσι κι εμείς περιέχουμε, συμπεριλαμβάνουμε και Είμαστε το Όλον.
Αυτό σημαίνει ότι πολύ απλά οτιδήποτε μπορούμε να βάλουμε με το μυαλό μας είναι ήδη τμήμα της Ολότητάς μας.

Εφόσον ισχύει αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εκφράσουμε οποιαδήποτε επιθυμία, η οποία είναι ήδη τμήμα μας, και να την επικαλεστούμε να ανέλθει στην επίγνωσή μας και να υλοποιηθεί στην ζωή μας.

Με άλλα λόγια, απλά γινόμαστε Γνώστες, και ως εκ τούτου βιώνουμε μια πλευρά της Θεϊκής Ολότητάς μας.

Σαν όψεις της Δύναμης της Δημιουργίας, αλλά όχι η Δύναμη με απόλυτους όρους, δεν έχουμε έμφυτη δύναμη να εκπληρώσουμε αυτή την Έκφραση από μόνοι μας, ξεκομμένοι από το Όλον.

Η δύναμη στην οποία έχουμε πρόσβαση είναι άπειρη, απεριόριστη, απέραντη και ρέει μέσα από μας προερχόμενη από την Πηγή, δίνοντας ενέργεια και ισχύ στην Έκφραση του δυναμικού μας μέσα από τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα τα οποία με την σειρά τους εκπληρώνονται και υλοποιούνται σε κάτι χειροπιαστό.

Καθώς γυρίζουμε πίσω στην ιστορία, βρίσκουμε τον Κύριο να λέει επανειλημμένα στους μαθητές του:

“Σας διαβεβαιώνω ότι δεν μπορεί ο Υιός να πράττει από τον εαυτό του τίποτα εάν δεν βλέπει τον Πατέρα να πράττει. Υπάρχει απόλυτη ομοφωνία μεταξύ του Πατρός και Υιού, διότι εκείνα που ενεργεί ο Πατέρας, κατά τον αυτόν τρόπο, τα ίδια πράττει και ο Υιός.” — Ιωάννης 5:19

Ο “Υιός” είναι ο καθένας μας σαν Έκφραση του “Πατέρα”, του Θεού.

“Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι αχώριστα ενωμένος με τον Πατέρα, ότι είμαι και μένω μέσα στον Πατέρα και ότι ο Πατέρας είναι και μένει μέσα σε μένα; Ακριβώς επειδή είμαι ενωμένος με τον Πατέρα, τα λόγια, τα οποία εγώ σας διδάσκω, δεν τα λέγω από τον εαυτό μου, αλλά ο Πατέρας, ο οποίος διαμένει μέσα σε μένα, ενεργεί δι εμού όλα αυτά τα θαυμαστά έργα, που βλέπετε και ακούετε.

Να παραδεχτείτε, λοιπόν, ότι εγώ μένω εις τον Πατέρα και ο Πατέρας μένει εις εμέ. Πιστέψατε τουλάχιστον χάρη στα έργα μου. Σας διαβεβαιώνω ότι εκείνος που πιστεύει εις εμέ θα κάνει, χάρη σ’ αυτή την πίστη του, τα μεγάλα και θαυμαστά έργα τα οποία εγώ κάνω και ακόμη μεγαλύτερα από αυτά, γιατί εγώ πορεύομαι προς τον Πατέρα μου.” — Ιωάννης 14:10 – 14

Ο Ιησούς λέει ότι αυτός, άρα κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από μόνοι μας, και ότι είναι ο “Πατέρας”, με άλλα λόγια η Δύναμη της Δημιουργίας… ο Θεός που εκφράζεται μέσα από εμάς και κάνει τα “Έργα”.

Όταν λέει “γιατί εγώ πορεύομαι προς τον Πατέρα μου”, εννοεί ότι εκφράζεται όπως ο “Πατέρας”, αντλώντας έτσι δύναμη από τον “Πατέρα” για να φέρει μια όψη του Όλου στην εμπειρική πραγματικότητα.

Σαν αναπόσπαστες όψεις του Θεού, της Δύναμης της Δημιουργίας, ο  οποίος είναι το Όλον, και συμπεριλαμβάνει τα πάντα μέσα στην Δημιουργία, έτσι κι εμείς, φτιαγμένοι κατ’ εικόνα του Θεού … είμαστε Όλον, επίσης συμπεριλαμβάνουμε τα πάντα μέσα στην Δημιουργία.

Άρα το μόνο που κάνουμε είναι να εκφράσουμε τις ευχές, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας μέσα στην παρούσα δόνηση της συνειδητότητας μας αντλώντας δύναμη από και μέσα από τη Δύναμη, χωρίς την Οποία τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Όπως μια λάμπα δεν μπορεί να δώσει φως αν δεν είναι συνδεδεμένη με την πρίζα, έτσι κι εμείς δεν μπορούμε να προσελκύσουμε, να εκφράσουμε το δυναμικό μας χωρίς να είμαστε “συνδεδεμένοι” με την Πηγή μας από την οποία αντλούμε την Δύναμη.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

Ο νόμος της έλξης, είναι ο νόμος της δημιουργίας. Ολόκληρο το Σύμπαν προήλθε από τη σκέψη! Χρησιμοποιώντας το Νόμο της Έλξης δημιουργούμε τη πραγματικότητα που θέλουμε να βιώσουμε!

Δημιουργούμε την ζωή μας με όχημα τις σκέψεις μας και το νόμο της έλξης. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται μόνο όταν έχουμε επίγνωση της λειτουργίας του! Ήταν ανέκαθεν σε εφαρμογή στην ζωή μας και στην ζωή κάθε ανθρώπινου όντος, από καταβολής κόσμου! Αυτό στο οποίο σκεφτόμαστε, επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας, για το οποίο έχουμε συναισθήματα είναι αυτό που προσελκύουμε στη ζωή σας. Αυτό που πιστεύουμε ότι θα συμβεί στη ζωή μας, τελικά συμβαίνει.

Όταν αποκτήσουμε συνείδηση αυτού του νόμου,  θα μπορούμε να δημιουργούμε τη ζωή μας με τη ΣΚΕΨΗ,  τη δύναμη του μυαλού μας.

Ο Ανθρώπινος Εγκέφαλος ΔΕΝ Μπορεί να Καταλάβει, να επεξεργαστεί την ΆΡΝΗΣΗ

Στην πραγματικότητα, ο νόμος της έλξης είναι ένας υπάκουος υπηρέτης. Όταν σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε και εστιάζουμε πάνω του με όλες τις δυνάμεις μας, ο νόμος της έλξης θα μας δώσει αυτό ακριβώς που επιθυμούμε, κάθε φορά.

Όταν εστιάζουμε σε αυτά που δεν θέλουμε, “δεν θέλω ν’ αποτύχω, δεν θέλω ν’ αποτύχω” ο νόμος της έλξης δεν ακούει ότι δεν το θέλουμε, υλοποιεί ΜΟΝΟ όσα σκέφτεστε. Δεν μπορεί να διαχωρίσει μεταξύ του “θέλω ή δεν θέλω”. Σε ότι εστιάζουμε τη σκέψη μας, ανεξάρτητα από το τι είναι, αυτό είναι που θα υλοποιηθεί.

Δεν θέλω να είμαι μόνος => θέλω να είμαι μόνος
Ο νόμος της έλξης ορίζει ότι τα όμοια έλκονται, άρα όταν κάνουμε μια σκέψη, προσελκύουμε ταυτόχρονα και άλλες όμοιές της.

Οι σκέψεις είναι μαγνητικές. Και οι σκέψεις έχουν η καθεμιά την δική της συχνότητα. Καθώς τις πραγματοποιούμε, εκπέμπονται στο Σύμπαν και προσελκύουν όλα όσα βρίσκονται στην ίδια συχνότητα. Ότι εκπέμπεται επιστρέφει στην πηγή του- δηλαδή σε εμάς.

Σκεφτείτε τον εαυτό μας σαν ανθρώπινο αναμεταδότη, ο οποίος εκπέμπει με τις σκέψεις του σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Αν επιθυμούμε να αλλάξουμε κάτι στην ζωή μας, θα αλλάξουμε συχνότητα αλλάζοντας τις σκέψεις μας.

ΣΚΕΨΗ –> ΕΝΕΡΓΕΙΑ –> ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ –> ΔΟΝΗΣΗ

Τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται σε μία συνεχή κατάσταση δόνησης. Τα πάντα έχουν δημιουργηθεί από ενέργεια, είτε είναι στερεά, υγρά ή αέρια και όλες οι μορφές της ενέργειας συνεχώς κινούνται και δονούνται. Μια πέτρα, ένας άνθρωπος ή ένα κτίριο μπορεί να φαίνεται ότι είναι ακίνητο,  συμπαγές, αλλά στην πραγματικότητα δονείται αργά στο υπό – ατομικό επίπεδο.

Η κάθε μορφή ενέργειας δονείται στη δικιά της συγκεκριμένη συχνότητα. Ακόμα και μορφές ενέργειας όπως ο ήχος, το φώς και η θερμότητα δονούνται, αλλά πολύ γρηγορότερα από αντικείμενα που “εμφανίζονται” ως στερεά.

Επειδή τα πάντα δονούνται με διαφορετική ταχύτητα, ρυθμό,  συχνότητα, δεν θα υπάρξουν ποτέ 2 πράγματα που να είναι ακριβώς τα ίδια σε ολόκληρο το σύμπαν.

Λαμβάνοντας υπόψη το νόμο της έλξης, που λέει ότι τα όμοια έλκονται, μπορούμε να καταλάβουμε το πώς οι δονήσεις ελκύονται από άλλες δονήσεις που έχουν παρόμοια συχνότητα.

Οι σκέψεις μας είναι μία μορφή ενέργειας που έχουν την δικιά τους μοναδική συχνότητα και καθώς οι σκέψεις μας στέλνονται έξω στο σύμπαν, συγκεντρώνουν ενέργεια που δονείται σε παρόμοια συχνότητα και αυτό με τη σειρά του φέρνει στην ζωή μας συγκυρίες και ανθρώπους που δονούνται επίσης στις ίδιες συχνότητες.

Όσο υψηλότερη είναι η δόνηση, τόσο θετικότερα θα είναι τα γεγονότα και οι άνθρωποι που ελκύουμε, όπως επίσης, όσο χαμηλότερη η δόνηση, τόσο πιο αρνητικοί θα είναι οι άνθρωποι και τα γεγονότα που προσελκύουμε.

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Όλοι προερχόμαστε απ’ τη μη υλική διάσταση. Ο υλικός κόσμος δημιουργήθηκε απ’ τη προβολή του μη υλικού. Για την ακρίβεια, ο υλικός κόσμος αποτελεί προέκταση της μη υλικής Πηγής Ενέργειας. Η μη υλική γλώσσα μας είναι η γλώσσα των δονήσεων.

Με άλλα λόγια εκπέμπουμε ποιοι είμαστε δονητικά και οι άλλοι που είναι σαν και εμάς, συγκεντρώνονται σε αυτήν την συχνότητα.

Δεν είμαστε τίποτε περισσότερο από μια υλική προέκταση της Πηγής Ενέργειας . . . της Δύναμης της Δημιουργίας. Η χωροχρονική πραγματικότητά μας ενεργοποιήθηκε μέσω της δύναμης της σκέψης, πολύ πριν σχηματιστεί με την υλική μορφή που την αντικρίζουμε τώρα.

Εμείς και αυτό που αποκαλούμε Πηγή, Θεός, Αλλάχ, Κρίσνα, Μεγάλη Δύναμη…  είμαστε το ίδιο. Δεν μπορούμε να αποσπαστούμε από την Πηγή. Η Πηγή δεν αποσπάτε ποτέ από εμάς.

Όταν σκεφτόμαστε εμάς, σκεφτόμαστε την Πηγή και όταν σκεφτόμαστε την Πηγή, σκεφτόμαστε εμάς. Η Πηγή δεν γεννά ποτέ μία σκέψη που προκαλεί απόσπαση από εμάς. Η Πηγή είναι πάντα πλήρως διαθέσιμη για μας και η ευημερία μας προσφέρεται διαρκώς.

ΑΦΘΟΝΙΑ vs ΦΤΩΧΙΑ

Επομένως ας ξεκινήσουμε με την απλή αρχή του Σύμπαντος και του κόσμου μας: “Αυτό που λαμβάνουμε είναι αυτό που σκεφτόμαστε”

Και υπάρχουν ίσως κάποιοι που θα πουν: “Αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι και επιθυμώ περισσότερα χρήματα, αλλά εξακολουθώ να μην έχω αρκετά”.

Το θέμα των χρημάτων είναι στην πραγματικότητα δυο θέματα. Η αίσθηση της ελευθερίας και της άνεσης που δίνουν τα πολλά λεφτά, όπως επίσης και η αίσθηση του φόβου και της απογοήτευσης που δίνει η απουσία των χρημάτων.

Πολλές φορές αρκετοί από εμάς υποθέτουμε πως επειδή λέμε: “Θέλω περισσότερα χρήματα”, μιλάμε θετικά για το θέμα των χρημάτων. Όταν όμως μιλάμε για χρήματα (ή για οτιδήποτε άλλο) νιώθοντας φόβο ή ανησυχία, δεν εστιάζουμε στο θέμα των χρημάτων, αλλά στο θέμα της έλλειψης τους.
Και η διαφορά είναι σημαντική. Η πρώτη δήλωση προσελκύει τα χρήματα, ενώ η δεύτερη τα απομακρύνει.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς πραγματικά σκεφτόμαστε, και ακόμη πιο σημαντικό, πώς νιώθουμε για τα χρήματα. Αν σκεφτόμαστε ή λέμε πράγματα όπως, “αυτό είναι πολύ όμορφο- αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσω”, δεν είμαστε σε δονητική θέση να επιτρέψουμε την αφθονία που επιθυμούμε.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε ουσιαστικά την εμπειρία της ζωής μας, πρέπει να εκπέμπουμε και διαφορετικές δονήσεις, που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε σκέψεις που μας κάνουν να νιώθουμε διαφορετικά όταν τις σκεφτόμαστε.

Όταν αισθανόμαστε φτωχοί – μόνο πράγματα που συνδέονται με τη φτώχεια μπορούμε να ελκύσουμε. Όταν νιώθουμε πλούσιοι – μόνο πράγματα που συνδέονται με την ευημερία μπορούν θα έρθουν κοντά μας.

Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε όλα εκείνα που ονειρευόμαστε και να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι φιλοσοφική άποψη είναι γεγονός! Υπάρχει τεράστια αφθονία και πλούτος που είναι αρκετός για όλους. Αρκεί να τον προσελκύσουμε σε μας. Αρκεί να το αποφασίσουμε!
Αρκεί να καταλάβουμε ότι δε φταίει η οικονομική κρίση, για τη δική μας οικονομική κατάσταση. Ότι δεν έχει πραγματικά σημασία τι συμβαίνει εκεί έξω, αλλά μέσα μας . . το τι σκεφτόμαστε εμείς . . τι πιστεύουμε και κατά πόσο επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον.

“Ποτέ δεν συμβαίνει να έχεις μια επιθυμία, χωρίς να έχεις συγχρόνως και τη δύναμη για τη πραγματοποίηση της. Μπορεί ωστόσο να αναγκαστείς να εργαστείς γι’ αυτό”  ~ Richard Bach

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για όλους μας. Πραγματική έλλειψη αγαθών, δεν υπάρχει. Τότε γιατί δεν απολαμβάνουμε όλοι μας, αφθονία πλούτου και αγαθών;

Διότι η έλλειψη βρίσκεται μέσα μας, στον καθένα από εμάς, με τη μορφή αντιλήψεων,  προκαταλήψεων , πεποιθήσεων.

Ο βασικός λόγος που δεν απολαμβάνουμε την ευημερία και αφθονία που ονειρευόμαστε, είναι διότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας, δεν είναι δονητικά εναρμονισμένες με τις πραγματικές επιθυμίες που έχουμε στην ψυχή μας. Δυστυχώς, δαπανάμε όλο το χρόνο μας με το να σκεφτόμαστε περισσότερο όλα εκείνα που δεν επιθυμούμε να συμβούν, παρά εκείνα που θέλουμε.

Ακόμα και όταν σκεφτόμαστε κάτι που θέλουμε, αλλά το προσεγγίζουμε με απογοήτευση ή θυμό που δεν το έχουμε, πάλι η δονητική μας συχνότητα είναι αντίθετη με τη δονητική συχνότητα της επιθυμίας μας.

Και είναι εύκολο να το καταλάβουμε. Όταν υπάρχει δυσαρμονία, νιώθουμε λύπη, δυσανασχετούμε, είμαστε στεναχωρημένοι, ενώ όταν υπάρχει ενεργειακή ευθυγράμμιση σε επιθυμίες, σκέψεις και συναισθήματα, νιώθουμε πανέμορφα, και προσελκύουμε πανέμορφες καταστάσεις, πράγματα και ανθρώπους σαν μαγνήτες!

Νόμος της Έλξης και το Υποσυνείδητο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε στόχους στη ζωή μας . . επιθυμίες τις οποίες θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Όμως οι περισσότεροι, είμαστε αρκετά ανασφαλείς όταν σκεφτόμαστε την πραγματοποίηση αυτών των επιθυμιών μας.

Αμφιβάλουμε, αμφισβητούμε τους εαυτούς μας εάν θα τα καταφέρουμε, σκεφτόμαστε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, όλα αυτά τα πράγματα που επιθυμούμε, να συμβούν και να τα πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.

Εκτός κι εάν και έως ότου καθαρίσουμε όλη την υποσυνείδητη αντίστασή μας στο να έχουμε, να είμαστε και να κάνουμε ότι επιθυμούμε…

Θα συνεχίσουμε “να προσελκύουμε” στη Ζωή Μας περισσότερα από αυτά που ήδη έχουμε!

Ανεξαρτήτως ποιας “τεχνικής” επιτυχίας χρησιμοποιούμε: Υποσυνείδητα θα απωθήσουμε όλα τα πράγματα που θέλουμε στη ζωή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, που οι περισσότεροι δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε ΑΚΟΜΗ τα αποτελέσματα που επιθυμούμε: Η “αόρατη” υποσυνείδητη αντίσταση, κρατά την επιτυχία μόνο μερικά βήματα μακριά μας

Ο πραγματικός νόμος της έλξης για να προσελκύσουμε όλα εκείνα που θέλουμε στη ζωή μας, αρχίζει να ενεργοποιείται – όχι μόνο με το να έχουμε θετική σκέψη -ΑΛΛΑ – με το να… “Σβήνουμε” τον αρνητικό υποσυνείδητο προγραμματισμό μας!

Το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί όπως ένας υπολογιστής. Εάν ο υπολογιστής μας προσβληθεί από κάποιον ιό και δεν τον αφαιρέσουμε, τότε θα σταματήσει να λειτουργεί αποτελεσματικά (και πολλές φορές καθόλου!). Το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Σκεφτείτε το μυαλό μας σαν ένα “βιολογικό υπολογιστή”.

Και, τα αρνητικά υποσυνείδητα προγράμματά μας, οι φόβοι ,  οι αντιρρήσεις, οι ανασφάλειες , οι σκέψεις αμφισβήτησης, είναι σαν ιοί που παρεμποδίζουν την επιτυχία μας – που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο οι παραδοσιακές τεχνικές ενεργοποίησης του Νόμου, όπως το να πλημμυρίσουμε το μυαλό και την σκέψη μας με θετικές λέξεις, προτάσεις και εικόνες, δεν είναι αρκετές για να έχουν τα αποτελέσματα που ελπίζουμε και προσδοκούμε όλοι μας.

Είναι σαν να εγκαθιστούμε ένα πρόγραμμα σε υπολογιστή που έχει ιό. Ο ιός πρόκειται να παρεμποδίσει – ακόμη και να σταματήσει εντελώς – την λειτουργία του προγράμματος.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με εμάς τους ανθρώπους.

Από την ηλικία των 5 ετών, όλοι αποκτούμε την ασυναίσθητη συνήθεια να θάβουμε (καταστέλλουμε) τα αρνητικά μας συναισθήματα. Αυτά τα κατασταλμένα.. θαμμένα.. αρνητικά συναισθήματα ενεργούν έπειτα όπως ένας ιός που “εξοντώνει” – σβήνει όλες τις θετικές σκέψεις και εικόνες που βάζουμε στο μυαλό μας.

Είναι τα θαμμένα “αρνητικά συναισθήματά μας”, που είναι η πρωταρχική αιτία όλων των προβλημάτων (συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών) που βιώνουμε. Είναι τα θαμμένα, “καταπιεσμένα” συναισθήματά μας, που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε τον πλούτο και την ευημερία που θέλουμε.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ο εγκέφαλος μας έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει οποιοδήποτε ερέθισμα, σκέψη, πληροφορία δέχεται και να αποφανθεί εάν είναι αλήθεια, ή όχι. Είναι κάτι σαν ασφαλιστική δικλίδα για να μας προστατέψει από βλαβερές για την υπόστασή μας αντιλήψεις, πεποιθήσεις. Ακριβώς ο ίδιος μηχανισμός, είναι που ευθύνεται για την απόρριψη καινούριων αντιλήψεων που προσπαθούμε να επιβάλουμε στον εαυτό μας, όπως “τα χρήματα ρέουν άφθονα προς το μέρος μου… Είμαι πλούσιος, είμαι αξιαγάπητος, οι άνθρωποι απολαμβάνουν την παρέα μου”, όταν τα πάντα μέχρι τώρα αποδεικνύουν το αντίθετο. Όταν τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι αυτά της φτώχιας, της μοναξιάς, της έλλειψης.

Όταν τα ερεθίσματα , σκέψεις, πληροφορίες, τα οποία δεχόμαστε, έρχονται με απίστευτα γρήγορα ρυθμό και σε συχνότητες που δεν είναι αντιληπτές, τότε είναι η μοναδική φορά που ο μηχανισμός αυτός μπλοκάρει πλήρως. Το συνειδητό δεν έχει το χρόνο για να αναλύσει τι βλέπει / ακούει, ώστε να αποφανθεί εάν μπορεί να το δεχτεί σαν αλήθεια, ή όχι. Και τότε γίνεται κάτι ΜΑΓΙΚΟ. Το περνάει κατευθείαν στο υποσυνείδητο νου, όπου γίνεται αυτόματα αποδεκτό.

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο (Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100 Hertz (κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120 Hz παίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20 Hz και θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας.

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και το IQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται.

Όταν χρησιμοποιούμε Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.

Πηγή