Σε ευχαριστώ που είσαι στη ζωή μου, ακόμα κι αν η ζωή μας χώρισε και σε πήρε χιλιόμετρα μακριά μου, εγώ ακόμα σε νιώθω δίπλα μου.

Σε ευχαριστώ που πάντα αναπτερώνεις το ηθικό μου ακόμα κι αν χρειάζεται να το κάνεις μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή βίντεο. Σ’ ευχαριστώ που είσαι ο παλιός καλός μου φίλος, με τον οποίο μεγάλωσα, ακόμα κι αν έχεις μεγαλώσει κι εσύ και τώρα έχεις δική σου οικογένεια.

Σ’ ευχαριστώ που σπας όλα τα εμπόδια της απόστασης και του χρόνου κάθε φορά που συναντιόμαστε ξανά και ανακαλύπτουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Σ’ ευχαριστώ που μου χαρίζεις μια φιλία που θα ζήσεις και θα πεθάνει μαζί μου. Σ΄ ευχαριστώ που είσαι ένα παράδειγμα φιλίας που θα διαρκέσει ό,τι κι αν πετάξει η ζωή στο διάβα μας.

Σ’ ευχαριστώ που πιστεύεις σε εμένα ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνεις τι κάνω ακριβώς. Και που με φροντίζεις όταν δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου.

Και σ’ ευχαριστώ που είσαι ο συνένοχος στο «έγκλημα», που μου διηγείσαι τις περιπέτειες και τις τρελές ιστορίες σου από τον δικό σου κόσμο. Και είμαι ευγνώμων που ταξιδεύεις απλά για να με δεις και που θα περνούσες και ωκεανούς για τη φιλία μας.

Με αγαπάς ασχέτως των χρόνων που έχουν περάσει και μας έχουν αλλάξει. Και γι’ αυτό σε ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να αλλάζω, να εξελίσσομαι και να που με διαβεβαιώνεις ότι πάντα θα είσαι δίπλα μου.

Αλλά πάνω απ’ όλα σε ευχαριστώ που με κάνεις να νιώθω ασφάλεια γνωρίζοντας ότι όπου κι αν με παρασύρει η ζωή, όπου κι αν με πάει, πάντα θα έχω κάπου να επιστρέψω, πάντα το σπίτι μου θα είναι εσύ.

Ποτέ δεν επέτρεψες στον χρόνο και στην απόσταση να ορίσει τη φιλία μας. Και πάντα συγχωρούσες τις φορές που δεν ήμουν εκεί, όταν κάτι με κρατούσε πίσω.

Σ’ ευχαριστώ που με βοήθησες να βρω το δρόμο μου και που μου άνοιξες την πόρτα όταν δεν είχα ακόμα χτυπήσει.

Πηγή: Rania Naim