Αν προσθέσουμε στην υπερανάλυση μια ευαίσθητη καρδιά και μια αγνή ψυχή, αυτοί οι άνθρωποι γίνονται ακόμα πιο ευάλωτοι.

Όλοι πιστεύουμε ότι οι πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι ευλογημένοι με κοφτερό μυαλό, εξαιρετικά λειτουργικό εγκέφαλο και την εξαιρετική ικανότητα να εξετάζουν όλες τις λεπτομέρειες σε μια δεδομένη κατάσταση και να λαμβάνουν αποφάσεις γρηγορότερα από τους άλλους.

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι ο νους αυτών των ανθρώπων λειτουργεί πιο πολύπλοκα από τον δικό μας. Ναι, μπορεί να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, αλλά το να ζεις τη ζωή με ένα νου που σκέφτεται υπερβολικά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Αν προσθέσουμε σε αυτό μια ευαίσθητη καρδιά και μια αγνή ψυχή, αυτοί οι άνθρωποι γίνονται ακόμα πιο ευάλωτοι.

Η αλήθεια είναι ότι η ζωή δεν είναι εύκολη για ανθρώπους που υπεραναλύουν και είναι ευαίσθητοι. Κατακλύζονται συνεχώς από ενοχές, αυτοαμφιβολίες, σύγχυση και άγχος. Ακολουθούν 7 σκληρές αλήθειες γι’ αυτούς που όλοι αξίζει να γνωρίζουμε.

1. Νοιάζονται πάρα πολύ για τη γνώμη των άλλων

Οι υπερβολικά σκεπτόμενοι (υπεραναλυτές) παίρνουν τα πάντα προσωπικά. Όσο κι αν προσπαθήσετε να τους πείτε ότι δεν πρέπει να δίνουν δεκάρα για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτούς, ποτέ δεν ακούν. Οι υπερβολικά σκεπτόμενοι είναι γεμάτοι από αμφιβολίες για τον εαυτό τους. Αυτό είναι που τους κάνει να παρατηρούν μόνο την αρνητική πλευρά της ζωής.

2. Θέλουν όλοι να τους αγαπούν και να τους προτιμούν

Είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά τους στη ζωή. Θέλουν να τους φροντίζουν, να τους σέβονται και να τους χρειάζονται οι άνθρωποι στη ζωή τους. Λαχταρούν τη σύνδεση. Αλλά από την άλλη, αποζητούν επίσης την επικύρωση. Οι υπερβολικά σκεπτόμενοι έχουν ανάγκη να διαβεβαιώνονται για την αγάπη του συντρόφου τους. Διαφορετικά, δεν θα εκφράζονταν ανοιχτά στους άλλους. Αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται μήπως τους ραγίσουν την καρδιά. Γι’ αυτό προτιμούν να παίζουν με ασφάλεια.

3. Αναζητούν πάντα το νόημα σε κάθε λέξη ή πράξη

Όταν γεννιέσαι με ένα υπερβολικά σκεπτόμενο νου και μια εύθραυστη καρδιά, συνηθίζεις να αναζητάς ένα κρυφό νόημα σε ό,τι λένε ή κάνουν οι άνθρωποι. Παίρνεις τα πάντα πολύ προσωπικά, επειδή ουσιαστικά ο νους σου σε αναγκάζει να το κάνεις.

4. Έχουν την τάση της εσωστρέφειας λόγω των πολλών σκέψεων

Οι υπερβολικά σκεπτόμενοι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους ασχολούμενοι με το δικό τους χάος μέσα στο νου τους. Είναι το είδος των ανθρώπων που αμφισβητούν τα πάντα. Το είδος των ανθρώπων που προτιμούν να κλειστούν στο δωμάτιό τους και να περάσουν τη νύχτα τους ξεμπερδεύοντας με τις σκέψεις τους παρά να βγουν έξω και να κάνουν παρέα με φίλους.

5. Έχουν συνηθίσει να ζουν με τύψεις

Όσοι τείνουν να υπεραναλύουν, περνούν από μια πραγματικά μακρά διαδικασία όταν παίρνουν αποφάσεις. Και επιπλέον, δεν είναι ποτέ πλήρως ικανοποιημένοι με την τελική τους απόφαση. Θα μπορούσαν να ξαναπεράσουν από την ίδια κατάσταση και πάλι να μην τους αρέσει το αποτέλεσμα. Έτσι συνηθίζουν να ζουν τη ζωή τους με τύψεις.

6. Υποφέρουν από αϋπνία

Το μυαλό τους είναι ένα συνεχές χάος από παράλογες και μπερδεμένες σκέψεις που τους απασχολούν καθημερινά. Δεν μπορούν να ελέγξουν αυτό που συμβαίνει μέσα τους. Έτσι, όπως είναι φυσικό, ένα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι είναι η διαταραχή του ύπνου.

7. Δυσκολεύονται να ζήσουν στο εδώ και τώρα

Ως συναισθηματικοί υπερβολικοί στοχαστές, αυτοί οι άνθρωποι περνούν τη ζωή τους αναλύοντας υπερβολικά καταστάσεις και υπολογίζοντας πιθανά αποτελέσματα. Είναι είτε απασχολημένοι με το να συλλογίζονται είτε με το να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Δυστυχώς, είναι οι μπερδεμένες και κουραστικές σκέψεις τους που τους εμποδίζουν να απολαύσουν το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής τους – το παρόν.

Πηγή