Τα άτομα που σκέφτονται υπερβολικά τείνουν να αναλύουν κάθε μικρό πράγμα, να επιμένουν στις λεπτομέρειες και να προσπαθούν να βγάζουν ένα νόημα από τα πάντα. Δεν κάνουν ποτέ ένα διάλειμμα και έτσι είναι πάντα πολύ σκληροί με τον εαυτό τους.

Αν είστε από αυτά τα άτομα, μάλλον παίρνετε τις απόψεις των άλλων πολύ στα σοβαρά και προσπαθείτε να καταλάβετε ακριβώς για ποιον λόγο λένε αυτά που λένε. Αν έχετε επίσης και ευαίσθητη καρδιά, τότε όλη αυτή η υπερβολική σκέψη πιθανότατα σας τρελαίνει, επειδή προσπαθείτε να αναλύσετε τα πάντα χωρίς να ακούγεστε τρελοί στους άλλους.

Μια άλλη σκληρή αλήθεια για τους ευαίσθητους ανθρώπους που υπέρ-αναλύουν είναι ότι βλέπουν τον κόσμο άσπρο και μαύρο. Δεν μπορούν να είναι στη μέση και να δουν το γκρίζο. Δεν έχουν «μισά αισθήματα», είτε έχουν είτε δεν έχουν, είτε αγαπούν είτε μισούν, αισθάνονται εντελώς χαρούμενοι ή εντελώς κατεστραμμένοι.

Μερικές φορές, μπορεί να είστε «υπερβολικοί» για κάποιους ανθρώπους, πολύ συναισθηματικοί, πολύ αναλυτικοί, πολύ νευρικοί, πολύ ρομαντικοί. Και αυτό θα σας κάνει λυπημένους, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν γίνεται να σας συμπαθούν όλοι. Γιατί αν δεν το κάνετε, τότε πάντα θα νιώθετε ότι δεν ανήκετε πουθενά.

Ακόμα ένα κοινό στοιχείο σε αυτά τα άτομα είναι ότι βρίσκονται σε μια εσωτερική μάχη για να είναι παρόντες στην ζωή, αλλά συνήθως δεν αισθάνονται πραγματικά συνδεδεμένοι με το περιβάλλον ή με τους ανθρώπους γύρω τους. Γι αυτό ευδοκιμούν όταν εργάζονται μόνοι ή όταν απομονώνονται από την ρουτίνα τους.

Λαχταρούν την αγάπη τις περισσότερες φορές, αλλά δεν τους αρέσει να εκθέτονται πάρα πολύ. Η καρδιά τους είναι εύθραυστη και ελπιδοφόρα, έτσι όταν δεν λαμβάνουν την αγάπη που αναζητούν καταρρέουν. Τότε κλείνονται στον εαυτό τους, μακριά από τον κόσμο, επειδή χρειάζονται χρόνο για να θεραπευτούν, ακόμα και αν κάτι δεν ήταν τόσο σημαντικό.

Πάντα προσπαθούν να βρουν το νόημα πίσω από τα πάντα. Απλώς δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν.

Έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το σύμπαν. Μερικές φορές νιώθουν βαθιά συνδεδεμένοι καθώς ο δεσμός τους είναι τόσο δυνατός και ισχυρός, αλλά μερικές φορές νιώθουν τόσο απομακρυσμένοι, που δεν καταλαβαίνουν τον κόσμο. Συχνά αισθάνονται πως είναι αυτοί εναντίον του σύμπαντος και αυτή είναι μια μάχη που δεν ξέρουν πώς να την νικήσουν.

Όταν υπέρ-αναλύετε και έχετε ευαίσθητη καρδιά, είναι πιθανό να πάσχετε από αϋπνία, καθώς το κρεβάτι σας είναι το μέρος όπου οι χειρότερες σκέψεις και φόβοι σας στοιχειώνουν ταυτόχρονα. Εκεί αμφιβάλλετε για όλα όσα λέτε και κάνετε.

Ωστόσο, τα άτομα που υπέρ-αναλύουν χαρακτηρίζονται από μερικά από τα καλύτερα γνωρίσματα του κόσμου. Είναι καλλιτεχνικά, δημιουργικά και μοναδικά. Έχουν έναν εξαιρετικό τρόπο σκέψης που μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά αξίζει. Έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και γι αυτό όλες οι σχέσεις τους, ρομαντικές και μη, είναι βαθιές και ειλικρινείς.

Πηγή: Μαγεια Τ.