Περίμενα πολλά χρόνια μέχρι να έρθει η στιγμή που θα κρατάω στην αγκαλιά μου από τη μια τον σύντροφο της ζωής μου κι από την άλλη την κόρη μου. Χρόνια που έδινα, κι έδινα, κι έδινα και το μόνο που έπαιρνα πίσω ήταν αναπάντητα μηνύματα, φρούδες υποσχέσεις και άνθρωποι κενοί και ψεύτικοι.

Τίποτα δεν πήγε χαμένο όμως. Όλη η αγάπη που μοίραζα απλόχερα μου επεστράφη στο διπλάσιο με την οικογένειά μου: τον άνθρωπό μου που είναι πάντα δίπλα μου και την κόρη μας. Γι’ αυτό, όπως λέει και το παρακάτω κείμενο, κάποια μέρα όλη η αγάπη που πρόσφερες θα σου επιστραφεί. Να αγαπάς με όλη σου την καρδιά και δεν θα βγεις χαμένος…

Είμαι βέβαιη ότι όλα τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που έχεις κάνει και έχουν μείνει αναπάντητα, που έχουν αγνοηθεί και έχουν μείνει απλά «διαβασμένα» θα σου επιστραφούν με τον πιο γλυκό και τρυφερό τρόπο.

Θα βρουν το δρόμο τους πίσω σε εσένα, επειδή το καταπληκτικό Σύμπαν δουλεύει ακριβώς με αυτό τον τρόπο. Και θα σε βρουν με έναν συνεπή τρόπο που δεν θα σε αφήσουν να απορείς ή να νιώθεις μπερδεμένος ή μπερδεμένη. Θα γνωρίζεις στην καρδιά σου ότι αυτές οι λέξεις, τα τηλεφωνήματα και τα κείμενα είναι αληθινά και ειλικρινή. Ότι κάθε συναίσθημα είναι αληθινό.

Είμαι βέβαιη ότι όλα εκείνα τα βράδια που μένεις άγρυπνος/η, περιμένοντας για ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα που ποτέ δεν ήρθε θα μεταμορφωθούν σε ατέλειωτες μεγάλες συζητήσεις με κάποιον που δεν θα θέλει να σταματήσει να σου μιλά.

Και δεν θα είσαι εσύ που θα ξεκινάς τις συζητήσεις. Δεν θα νιώθεις ότι είσαι το μόνο άτομο που προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει τη συζήτηση. Θα είναι αμοιβαίο. Θα κοιμάστε και θα ξυπνάτε και οι δύο με το μεγαλύτερο χαμόγελο στο πρόσωπό σας, επειδή θα ανυπομονείτε να ακούσετε ο ένας νέα του άλλου ξανά.

Είμαι βέβαιη ότι όλα εκείνα τα ακυρωμένα ραντεβού θα αντικατασταθούν από τα καλύτερα ραντεβού της ζωής σου. Γιατί θα έχεις την καλύτερη παρέα του κόσμου. Όλα θα είναι τόσο όμορφα και η συζήτηση θα κυλά τόσο ομαλά που δεν θα αντιλαμβάνεστε το χρόνο που θα περνά.

Θα μένετε έξω μέχρι να κλείσει και το τελευταίο μαγαζί. Θα ξεχάσετε κάθε άσχημο ραντεβού, επειδή θα έχετε δίπλα σας το ξεχωριστό. Θα βρίσκει χρόνο για εσένα και θα θέλει να βιώσει μαζί σου το καθετί επειδή ήδη θα σχεδιάζει όλα τα ραντεβού που θα ακολουθήσουν.

Είμαι βέβαιη ότι όλα εκείνα τα χρόνια που βιώνουμε απόρριψη, που παρεξηγούμαστε και που μένουμε αόρατοι θα αποκατασταθούν με πολλά χρόνια αγάπης με έναν άνθρωπο που θα βλέπει ξεκάθαρα την αξία μας.

Με έναν άνθρωπο που θα σέβεται εμάς και τα συναισθήματά μας. Με έναν άνθρωπο που δεν θα θεωρεί ότι είμαστε απεγνωσμένα ρομαντικοί ή υπερβολικά ευαίσθητοι. Με κάποιον που θα εκτιμά εμάς και τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά μας. Με κάποιον που δεν θα θέλει να αλλάξουμε επειδή θα έχει ερωτευθεί εμάς όπως είμαστε.

Είμαι βέβαιη ότι όλα εκείνα τα δάκρυα που έχουμε ρίξει για τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή μας και που μας πλήγωσαν, θα εξαφανιστεί από μια αγάπη πραγματική και αγνή. Θα βρείτε την αγάπη, την ευτυχία, τη γαλήνη και την ασφάλεια. Και όλα στα μάτια ενός ανθρώπου. Η αγάπη μεταξύ σας θα ξεπεράσει και τις προσδοκίες σας. Γιατί θα είναι πλασμένη μέσα από τη δύσκολη ορισμένες φορές πραγματικότητα. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το τέλος.

Και αυτό είναι το είδος της αγάπης που βρίσκει κάποιος μετά από πολύ πόνο, μετά από όλες τις φορές που πίστεψε σε κάποιον, που του προσέφερε χωρίς εγωισμό και που όμως δεν έλαβε τίποτα σε αντάλλαγμα.

Αυτή η αγάπη που θα σε βρει στο τέλος, θα σε κάνει να πιστέψεις ξανά. Και να συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν έχεις σπαταλήσει μάταια. Έπρεπε να δώσεις όλη σου την αγάπη και να πληγωθείς ώστε το Σύμπαν στο τέλος να σου δώσει όλα όσα θέλησες.

Πηγή