Είναι πολλές οι φορές που νιώθεις πεσμένη τη διάθεσή σου. Αισθάνεσαι απογοήτευση, πίκρα, αβεβαιότητα και μπλοκάρισμα σε ότι θα ήθελες και ονειρεύεσαι.

Γι’ αυτό κάνε μερικές κινήσεις και γρήγορα θα νιώσεις να αλλάζει η ψυχολογία σου.

1. Σήκω ακόμα κι αν θες να μείνεις στο κρεβάτι, κάνε μπάνιο.

2. Φόρεσε άρωμα και κραγιόν.

3. Απλά περιποιήσου την εμφάνισή σου.

4. Φύγε από το σπίτι σου ανεξάρτητα από το αν δεν έχεις κανέναν να επισκεφτείς. Πάρε τον σκύλο. Δεν έχεις σκύλο; Πάρε ένα βιβλίο και πήγαινε στο πλησιέστερο πάρκο.

5. Δώσε ένα χαμόγελο στον πλησίον σου, σιγά σιγά θα το κάνεις χωρίς να το καταλάβεις και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

6. Φάε καλά και υγιεινά. Γυμνάσου, περπάτησε ή τρέξε αν μπορείς.

7. Αγάπησε τον εαυτό σου, κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη με σεβασμό και γαλήνη. Αν δεν έχεις τίποτα καλό να πεις απλά κάνε ησυχία. Θυμήσου ότι ακόμα και η εσωτερική σου φωνή σου μιλάει… μίλα με αγάπη και συμπόνια.

Αν δεν μάθεις να σέβεσαι τη μύτη, το στήθος, το ύψος, τις ραγάδες, την κυτταρίτιδα, είναι εύκολο κάποιος να σε βλάψει με την κριτική του.

8. Θυμήσου ότι όλα θα περάσουν, τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Άσε τα δάκρυά σου να βγουν, αλλά μην στενάζεις στον πόνο σου, μην μένεις αγκυροβολημένος στα βάσανα. Αύριο μπορείς να ξεκινήσεις από την αρχή και θα δεις πώς, παρά τις πληγές σου, θα θεραπευτείς ξανά.

9. Απέβαλλε από τη ζωή σου κάθε άνθρωπο που σε πλήγωσε ή σε έκανε να νιώσεις άσχημα. Δεν εξαρτάσαι από αυτόν για να επηρεάζει τη διάθεσή σου.

10. Μείνε με εκείνους που σε κάνουν να ονειρεύεσαι, που σε ωθούν να υπερβείς τις δυσκολίες, που βλέπουν τη μαγεία μέσα σου και που σε κάνουν ευτυχισμένο άνθρωπο.