Μερικές φορές νομίζουμε ότι τα πράγματα που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους κοστίζουν πολύ ή μας παίρνουν πολύ χρόνο για να τα αποκτήσουμε. Λάθος! Μπορείς να βρεις πολλά μικρά πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις, να δεις την ζωή με άλλο μάτι και έστω για μια στιγμή να θυμηθείς ότι η ζωή είναι ωραία αρκεί να την ζεις στο έπακρο.

Αντί να φοβάσαι τις επιπτώσεις , γιατί δεν ξεκινάς  αλλάζοντας μικρές συνήθειες; 

Κάνοντας μικρά βήματα προς την ευτυχία, θα αποκτήσεις την κατάλληλη αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να κάνεις πιο ριζικές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Με αυτό στο μυαλό σου, ορίστε μερικοί διασκεδαστικοί τρόποι για να γίνεις πιο χαρούμενος και ευτυχισμένος αυτή την στιγμή.

Υιοθέτησε ένα κατοικίδιο

Το να ξοδεύεις τον χρόνο σου με ένα κατοικίδιο είναι άκρως θεραπευτικό αφού μπορείς να καταπολεμήσεις το στρες και το άγχος. Και μόνο που θα μπαίνεις στο σπίτι και ένα χνουδωτό πλασματάκι θα κάνει χαρές που θα σε βλέπει, η διάθεσή σου θα αλλάζει.

Κάνε μια βόλτα

Μια βόλτα μετά την δουλειά είναι ότι καλύτερο για να χαλαρώσεις. Το ιδανικό είναι να πας μόνος σου όμως, διότι καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους και μέσα στην ημέρα χρειάζομαστε να μείνουμε με τον εαυτό μας. Μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου, θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις λίγο το μυαλό σου από τις σκέψεις που το κατακλίζουν, να ηρεμήσεις, να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και γιατί όχι να τρέξεις και λίγο.

Δες μια ωραία ταινία-σειρά

Το βράδυ μια καλή ιδέα είναι να βάλεις να δεις μια ταινία ή την αγαπημένη σου σειρά. Ειδικά αν είναι κωμωδία σίγουρα η διάθεσή σου θα αλλάξει , θα ξεχάσεις τα προβλήματά σου και θα περάσεις μια ευχάριστη ώρα. Μπορείς να καλέσεις και τους αγαπημένους σου φίλους να την δείτε μαζί. Τότε είναι σίγουρο ότι θα περάσεις καλά.

Βάλε τους φίλους στο πρόγραμμά σου

Τώρα που είπαμε για φίλους, σίγουρα χρειάζονται στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα να μάθεις κάποιο νέο τους είναι ό,τι πρέπει. Το να περνάς στιγμές με τους αγαπημένους σου ανθρώπους θα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, διότι οι φίλοι είναι ικανοί να φωτίσουν την ημέρα σου. Ανταλλάξτε χαμόγελα, αναμνήσεις ή και αγκαλιές.

Δυνάμωσε την μουσική 

Όλοι έχουμε κάποια τραγούδια που όταν τα ακούμε μας φτιάχνουν την διάθεση. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να βάζεις τις αγαπημένες σου playlists, αυτή την φορά όμως λίγο πιο δυνατά. Ξεκίνα την ημέρα σου με μουσική! Φόρα τα ακουστικά σου στον δρόμο για την δουλειά αλλά και στην επιστροφή, στο τρέξιμο, όταν οδηγάς ακόμα και όταν μαγειρεύεις.

Διάβασε κάτι που θα εμπνεύσει

Έχουν βγει άπειρα βιβλία που αναφέρονται στο πώς να αλλάξεις την καθημερινότητά σου. Τα βιβλία αυτοβοήθειας έχουν όντως μεταμορφώσει πολλούς ανθρώπους σε αυτό που ονειρεύονταν. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν σου ταιριάζει, υπάρχουν πολλά βιβλία μυθοπλασία που θα σε μεταφέρουν σε έναν άλλον κόσμο. Γιατί να μην διαβάσεις κάτι που θα σε εμπνεύσει ή θα σε παρακινήσει; Απορρόφησε σαν σφουγγάρι την σοφία και τις συμβουλές των βιβλίων και σίγουρα θα γίνεις καλύτερος.

Οργάνωσε τις διακοπές σου

Και αν τα budget σου δεν αρκεί, κάντο για πλάκα. Σκέψου που θα ήθελες να πας, τι να επισκεφθείς στο συγκεκριμένο μέρος, τι να φας και που να μείνεις. Μην επικεντρώνεσαι στα εμπόδια. Επικεντρώσου στα όνειρά σου και πίστεψε σε αυτά και σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνουν και πραγματικότητα.

Πηγή: γράφει η Μαριάννα Κλιάφα