Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά για να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή είναι να έχετε έναν αγαπητό κοινωνικό περίγυρο με οικογένεια και φίλους, αλλά και γενικότερα ανθρώπους που εκτιμάτε και σας εκτιμούν.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα σε αυτές τις σχέσεις της ζωή σας από τις οποίες έχετε να αποκομίσετε πολλά οφέλη, όχι μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο υγείας.

Γιατί, λοιπόν, έχουν μεγάλη σημασία οι φίλοι μας; Διότι αν έχετε καλούς φίλους:

– Έχετε λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε, καθώς από μια πολύ γνωστή έρευνα αποδείχθηκε ότι άνθρωποι με ποικίλες κοινωνικές σχέσεις ήταν λιγότερο επιρρεπείς σε κρυώματα από ό,τι εκείνοι που ήταν κοινωνικά πιο κλειστοί και απομονωμένοι.

– Θα κοιμάστε καλύτερα, μιας και η μοναξιά οδηγεί σε ανήσυχο ύπνο. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, υποδεικνύοντας ότι όσο πιο μόνος νιώθει και είναι κάποιος, τόσο χειρότερο ύπνο κάνει.

– Θα έχετε μεγαλύτερη πνευματική οξύνοια, διότι οι ισχυρές κοινωνικές σχέσεις ενδέχεται να ανακόψουν την πνευματική φθορά του ανθρώπου και να τον βοηθήσουν να διατηρήσει το πνεύμα του σε καλή κατάσταση.

– Θα ζήσετε περισσότερο, μιας και οι άνθρωποι που έχουν πιο δυνατούς κοινωνικούς δεσμούς έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν πιο πολύ από ό,τι εκείνοι που δεν έχουν τέτοιου είδους σχέσεις.

Ενημέρωση: Το Sxeseis-kai-sunaisthimata περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πηγή