Αντί να σπαταλάς τεράστια ποσά ενέργειας ελπίζοντας να αλλάξεις τους πάντες και τα πάντα, άρχισε να αλλάζεις τον εαυτό σου. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι έχει κολλήσει σε ένα οικείο σου μοτίβο, ρώτα τον εαυτό σου: «Πώς τα κατάφερα και ξαναζώ την ίδια εμπειρία;»

 

Η αλλαγή δεν είναι εύκολη. Ο Jim Rohn, ένας από τους μέντορές μου, που οι ιδέες του έγιναν καταλύτες για πολλές από τις δικές μου αλλαγές, έκανε μια απλή αλλά σοφή παρατήρηση: δύο είναι οι βασικοί λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους στην αλλαγή – η απελπισία και η έμπνευση.

Υπάρχουν κάποιες κλήσεις αφύπνισης – όπως μια διάγνωση του γιατρού μας – που μας χτυπούν κατακέφαλα. Η διάγνωση του δικού μου γιατρού ότι έχω καρκίνο ήταν εντελώς αναπάντεχη. Αυτού του είδους οι κλήσεις αφύπνισης γίνονται αυτόματα προάγγελοι αλλαγών. Υπάρχουν επίσης φορές που η απελπισία μας, μάς κάνει να πιάσουμε πάτο, και τότε λέμε «Φτάνει πια»!

  • Βαρέθηκα να είμαι εξουθενωμένη και αγανακτισμένη.
  • Σιχάθηκα τη μίζερη ζωή μου.
  • Δεν ανέχομαι πια την κακομεταχείριση.

Όταν συμβεί αυτό, κάτι μέσα σου αλλάζει, σήμερα, τώρα! Αυτή είναι η Ημέρα της Απελπισίας σου, η μέρα που έχει τη δύναμη να αναστρέψει τα πάντα. Αυτή είναι η μέρα που παίρνεις τον πόνο από τη δυστυχία σου, την πίεση από την αποστροφή σου, το καύσιμο από το θυμό σου, και τα χρησιμοποιείς ως κινητήρια δύναμη για την αλλαγή σου.

Οπλίζεσαι με αταλάντευτη αποφασιστικότητα: «Ό,τι και να χρειαστεί, όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσω άλλη μια μέρα σαν κι αυτή. Δεν με σταματάει τίποτα!»

Τι υπέροχη που είναι αυτή η Ημέρα της Απελπισίας! Σου προσφέρει το δώρο να βάλεις τη δυσφορία, τον πόνο ή την ανημποριά σου σε ένα νέο πλαίσιο, γεμάτο δυνατότητες, ελευθερία και δύναμη. Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι η κατάσταση έχει γίνει εντελώς απαράδεκτη, συνειδητοποίησε ότι αυτή είναι η μεγάλη σου μέρα, η ευκαιρία σου να απελευθερωθείς από τα δεσμά που σε κρατούσαν φυλακισμένη.

https://sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Απόσπασμα από το βιβλίο των Fran Hewitt – Les Hewit με τίτλο «Για σένα γυναίκα» – εκδόσεις: Η δυναμική της Επιτυχίας