Σύμφωνα με τους θρύλους, οι αλχημιστές του Μεσαίωνα κατόρθωναν να μετατρέψουν το μόλυβδο σε χρυσό – ενδιαφέρουσα δουλειά. Αν την πετύχετε πουθενά, μη χάσετε την ευκαιρία.

 

Κατά μία έννοια, όλοι πρέπει να είμαστε αλχημιστές προκειμένου να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πίσω από τις επιφανειακές εντυπώσεις. Μια από τις σημαντικότερες καθημερινές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η μετατροπή των φαινομενικά ατυχών γεγονότων – τρακαρίσματα, διαζύγια, αγενείς σερβιτόροι – σε ευτυχείς συγκυρίες.

Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να εύχεστε να σπάσετε το πόδι σας; Όχι βέβαια, αλλά αν σπάσετε το πόδι σας, προσπαθήστε να δείτε την ευκαιρία που κρύβεται μέσα σε αυτή την «καταστροφή».

Αναρωτιέστε: «Πώς μπορεί να με ωφελήσει αυτό το γεγονός;» Κι όμως. Σας ωφελεί με διάφορους τρόπους:

  • Νιώθετε μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για όσα σας χαρίζει η ζωή.
  • Είστε πιο ήρεμος.
  • Μπορείτε πλέον να επιβιβαστείτε στο λεωφορείο της ζωής, αντί να προσπαθείτε διαρκώς να το σπρώξετε!

Ο κυνικός σκέφτεται: «Τι ανοησίες είναι αυτές! Ποτέ μου δεν συμπάθησα το Παιχνίδι της Χαράς!» Μεγάλο λάθος! Όταν παύουμε να αντιδρούμε αρνητικά στα απρόοπτα της ζωής, γινόμαστε πιο ισορροπημένοι και αποκτούμε θέση ισχύος.

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ»

Ας υποθέσουμε ότι χωρίσατε πρόσφατα από το σύντροφό σας και ότι η ζωή σας έχει γίνει σκόνη και θρύψαλα. Αν συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η ζωή σας καταστράφηκε, τότε θα παραμένει σκόνη και θρύψαλα. Ας υποθέσουμε ότι απολύεστε στα πενήντα σας και ότι πιστεύετε πως τα καλύτερά σας χρόνια έχουν περάσει. Αν συνεχίζετε να το πιστεύετε, τότε αυτό θα εξακολουθεί να ισχύει.

Μήπως εννοώ ότι όσο τηρείτε μια αρνητική στάση, δεν θα κάνετε τίποτα για να βελτιώσετε τη ζωή σας; Εν μέρει ναι, αλλά υπάρχουν και άλλα σημαντικά σημεία. Όσο βλέπετε παντού γύρω σας μόνο καταστροφές, θα έλκετε διαρκώς νέες καταστροφές. Οι σύντροφοί σας θα σας εγκαταλείπουν, οι εργοδότες θα σας ταλαιπωρούν, τα ατυχήματα θα διαδέχονται το ένα το άλλο, οι σπιτονοικοκύρηδες θα σας κάνουν έξωση και… Πάει λέγοντας! ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΑΣ.

Από τη στιγμή που θα αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας σχετικά με την κατάσταση, οι διαφορετικές σκέψεις σας θα αρχίσουν να έλκουν διαφορετικούς ανθρώπους και νέες ευκαιρίες.

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

ΚΑΘΕ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΟΣΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΩΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ. Σκέφτεστε: «Όμως αυτό ισχύει και για την αρρώστια ΜΟΥ, τα χρέη ΜΟΥ και το μεθυσμένο σύζυγό ΜΟΥ;» Περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε!

Http://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Από το βιβλίο «άκου την ΚΑΡΔΙΑ σου» του ANDREW MATTHEWS – εκδ. διόπτρα