Όσοι από εμάς ξεκινάμε μια σχέση με το φόβο ότι θα αποτύχει ή θα μας προκαλέσει πόνο το πιθανότερο είναι ν’ αποδειχθούμε προφήτες.

Δεν υπάρχει καλύτερος προάγγελος της αποτυχίας από το να τη θεωρούμε πολύ πιθανή. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι η αγάπη μας θα ριζώσει και θα ανθίσει, ότι η ένωσή μας με τον άλλο θα αυξήσει τις πιθανότητες για χαρά και ευτυχία.

Γιατί να μην είναι το μέλλον μας γεμάτο φως, καλοσύνη, δημιουργικότητα και ανάπτυξη; Πρέπει να ζούμε με την ελπίδα ότι κάθε απόφαση που παίρνουμε, κάθε πράξη που κάνουμε, θα μας οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, προς την κατεύθυνση που είναι απαραίτητη για την επιτυχία στην αγάπη. Ακόμα και τα λάθη μας μπορούν να είναι λόγος αισιοδοξίας, αφού μας προσφέρουν ευκαιρίες για μεγαλύτερη επίγνωση.

Η αγάπη δεν επιμένει στην τελειότητα, και ούτε κι εμείς θα πρέπει να επιμένουμε. Η αγάπη ευδοκιμεί όταν έχουμε θετική άποψη για τον εαυτό μας, τη ζωή και τον κόσμο. Όταν εστιάζουμε την προσοχή μας σε εποικοδομητικά πράγματα, που εμπλουτίζουν τις σχέσεις, νιώθουμε λιγότερο περιορισμένοι από το παρελθόν και περισσότερο ενθαρρυμένοι από το παρόν. Η πείρα δείχνει ότι τείνουμε να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας όταν το θέλουμε πραγματικά.

Όσοι αγαπούν μαθαίνουν όχι απλώς να ελπίζουν για το καλύτερο, αλλά και να προσπαθούν γι’ αυτό.

Ενημέρωση: Το Sxeseis-kai-sunaisthimata περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Πηγή: Από το βιβλίο «Γεννημένοι να αγαπάμε» LEO BUSCAGLIA